ŽIROVNICKÝ POHÁR – turnaj mladších 16.- 18. 9. 2016

23.11.2016 08:47

Na třetí zářijový víkend se sjely do žirovnické haly týmy mladších žaček z celé ČR, aby zde odehrály přípravný turnaj. Náš klub postavil 2 týmy, tým „B“ doplnily hráčky z vyšší kategorie, které hrály mimo soutěž. Silné zastoupení zde měly jihočeské týmy – Třeboň, Jindřichův Hradec a Písek, týmy z Prahy 2x Slávia Praha a HC Háje a do počtu devíti je doplnil tým DHC Plzeň. Turnaj se začal předehrávat již v pátek 16.9., protože při herním systému každý s každý se muselo odehrát 36 zápasů.

Žirovnické mladší žačky jsou nováčci této kategorie, protože jich je většina narozena v roce 2005, dokázaly však čelit velmi silným týmům a zaslouženě vybojovaly krásné druhé místo. Holky si poradily se všemi jihočeskými týmy, porazily vysoce tým DHC Plzně, modrý tým Slávia Praha, o gól a po velké bitvě prohrály nad červeným týmem Slávia Praha a remízou s HC Hájemi si upevnily stříbro. Holky ukázaly hezkou hru, v brance se blýskly obě brankařky a za dobrou obranu téměř bez trestů si vysloužily cenu Fair Play.

V sobotu po herní části se všechny týmu utkaly ve střelbě na plachtu (jedna z disciplín házenkářského desetiboje). Prvenství si vystřílely hráčky DHC Plzeň, na druhém místě byly děvčata z HC Háje a těsně za nimi byly hráčky modrého týmu Slávia Praha.

Celkové pořadí:

1. Slavia Praha červený

2. Slavoj Žirovnice "A"

3. HC Háje Praha

4. DHC Plzeň

5. Házená J. Hradec

 

6. Jiskra Třeboň

7. Slavia Praha modrý

8 TJ Sokol Písek

 

Mimo

soutěž: Slavoj Žirovnice "B"

 

Anketa a statistika rozhodla o:

nejlepší brankařka Skorunková Anna HC Háje Praha

nejlepší hráčka Krakowitzerová Katka Jiskra Třeboň

nejlepší střelkyně Adéla Brabcová Slavoj Žirovnice "A"

 

Nutno poděkovat všem, kteří se na přípravách a průběhu turnaje podíleli.

Za krásné ceny a podporu děkujeme sponzorům: Prantl Masný průmysl s.r.o., Erima – sportovní oblečení, firmě Conteg, masna Studená a všem rodičům a přátelům.