Žirovnické mladší žačky vybojovaly stříbro na XII. ročníku Memoriálu Milana Příhonského.

23.11.2016 08:47

Ve dnech 18.– 20. 11. 2016 se konal ve Veselí nad Moravou tradiční házenkářský turnaj určený mladší žačkám.

Naše děvčata převážně ročníku 2005 a mladší čekal náročný víkend, neboť 5 z nich se ve čtvrtek 17. 11. účastnilo turnaje krajského výběru a také rozlosování turnaje ve Veselí slibovalo kvalitní soupeře. Turnaj byl vybrán za účelem poznání nových týmů, s kterými jsme se ještě nikdy neutkaly.

Celkem se turnaje zúčastnilo 12 týmu z Čech a Slovenska. Pořadatelé nám do skupiny nalosovali týmy: SHK  Veselí nad Moravou, TJ Sokol Kobylisy B, HC Háje Praha, DHC Slávia Praha – červený, ŠKP Bratislava.

Po velmi náročné cestě, která trvala přes 4,5 hodiny, se děvčata bez rozcvičení utkala s domácím týmem. Děvčata z Veselí hrála rychlou hru a naše hráčky byly po cestě trochu nepohyblivé, přesto bojovaly a dotáhly zápas k vítězství 9:6. Pro pátek jsme měly odehráno a mohli jsme jít načerpat síly na druhý náročný den. V sobotu nás čekaly zápasy s pražskými týmy:  Kobylisy B (výhra 10:0), tým HC Háje nás příliš nepotrápil (vítězství 12:1) a výhra nad týmem Slávia Praha červený 16:6. V tomto zápase holky předvedly velkou bojovnost. Nepustily Slávistky prakticky ke hře, dařilo se křídelnicím a byly vidět krásné střely z dálky, podržela nás brankařka a vítězství bylo zasloužené. K poslednímu zápasu jsme nastoupili proti ŠKP Bratislava. Zápas narušilo netaktní chování rozhodčího, který musel být pořadateli vyměněn, aby se zápas mohl dohrát, naše holky to nerozhodilo a vyhrály 14:10. Tento vítězný tah v základní skupině nás posunul do boje o 1.- 4.místo

Druhý den se bojovalo o medaile. Holky se utkaly opět se Slavií Praha, tentokrát tým modrý. Trenéři ze Slávie nechtěli nic podcenit a tak dali osobní obranu rovnou na naše dvě hráčky. Naše holky dokázaly, že mají fyzicky navrch a uběhaly obě osobky, doslova vydřely vítězství 14:10 a to je posunulo do boje o první místo.

Poslední finálový zápas turnaje děvčata sehrála s týmem HC Tatran Stupava – vítězem skupiny A. Tento tým předváděl velmi tvrdou hru založenou na střelbě z dálky. Hráčky nás převyšovaly velikostně a fyzicky. Žirovnické bojovnice dokázaly, že se žádného soupeře nezaleknou a nevzdaly to. Herně nás však holky ze Stupavy přehrávaly, za dobu 2x 12 min byl tým ze Slovenska trestán 4 žlutými kartami a 8 vyloučeními. Naše holky nedokázaly přitvrdit, neproměnili jsme 10 střel z křídel, 5 sedmiček, zatímco jejich brankařka v bráně doslova kouzlila, naše si vybírala slabou chvilku. Výsledek 10:7 pro Stupavu nám přinesl krásné druhé místo na velmi silně obsazeném turnaji.

Zuzana Coufalová byla zvolena hráčkou týmu a Adéla Brabcová si odvezla trofej za nejlepší střelkyni.

Je nutno holky pochválit, jsou ve své kategorii nováčky, a přesto drží herní úroveň s velmi zdatnými týmy nejen z ČR. Zvládly během 4 dnů dva velmi náročné turnaje ve městech vzdálených od sebe téměř 400 km. Jako trenér jsem na ně právem pyšná.

Iveta Brabcová

 

Sestava týmu:

Kneslová Kateřina – branakařka, Novotná Veronika, Čechová Aneta 1, Brtníková Kamila, Papáčková Katka, Brabcová Adéla 39, Randlíková Lucie 6, Heřmánková Bára 8, Šindelářová Tereza 7, Coufalová Zuzana 16, Hemberová Lucie 5, Kalců Simona

 

Konečné pořadí:

 

  1. HC Tatran Stupava
  2. DHK Slavoj Žirovnice
  3. DHC Slavia Praha M
  4. DHC Slavia Praha Č
  5. TJ Strojár Malacky/ ŠKH Rohožník
  6. SKH Velká nad Veličkou
  7. SHK Veselí nad Moravou
  8. ŠKP Bratislava
  9. HC Háje Praha
  10. Jiskra Havlíčkův Brod
  11. TJ Sokol Kobylisy A
  12. TJ Sokol Kobylisy B