Žirovnické mladší žačky vezou z Prahy zlaté medaile

05.09.2015 12:23

Žirovnické mladší žačky vezou z Prahy zlaté medaile i nejlepší střelkyni turnaje

Mladší žačky Žirovnické házené zahájily sezónu po prvním tréninku turnajem v Praze ve Vršovicích, kde skončily na prvním místě.

Turnaj se hrál první víkend v září a zúčastnilo se ho 9 týmů z celé České republiky: TJ Jindřichův Hradec, Sokol Kobylisy II, Tatran Bohunice, Sokol Písek, DHK Pardubice, Zora Olomouc, CHELK, Praha Vršovice a DHK Slavoj Žirovnice.

Hrálo se systémem každý s každým, takže každé družstvo odehrálo během turnaje 8 zápasů. To sice není na tu dobu mnoho, ale turnaj začínal v pátek ráno a končil až v neděli odpoledne, kdy pro účast i v jiných kategoriích nebyla družstvu přidělena žádná šatna a celý den tak byla děvčata nucena trávit odpočinek v prostorách hřiště, nebo se přesouvat po zápasech na 3 km vzdálené ubytování. To mělo za následek, že některá děvčata byla v neděli dosti unavena, což bylo také vidět i na hřišti.

Prvním soupeřem se nám v pátek dopoledne stal tým z J. Hradce. Jak to bývá na našich prvních zápasech obvyklé, děvčata měla střeleckou smůlu a jako by jim byla brána zakletá a když už se trefila do brány stála tam připravená brankářka. Ani v obraně to nebyl žádný oslnivý výsledek, takže po prvním poločase jsme prohrávali o 2 góly. Toto manko se nám podařilo smazat a nakonec jsme zápas vyhrály 7:5.

Druhým zápasem byl tým Sokol Kobylisy II. S tímto soupeřem jsme neměli větší problémy a zápas jednoznačně vyhráli 20:4

V páteční podvečer nás čekal tým Tatran Bohunice, který nás asi nejvíce potrápil. Pochvíli trenéři pochopili odkud jim hrozí největší nebezpečí a nasadili na Kristýnu Coufalovou osobní obranu. Nebylo jim to však nic platné a ostatní děvčata zápas zvládla a to především důslednou obranou a vyhrála 7:6.

V sobotu ráno nás čekal tým z Písku, který má malé, ale šikovné hráčky. Proto jsme si dali velký pozor v obraně a postavili jsme na 6 metrech pevnou zeď, přes kterou se Písek těžko dostával. Zápas jsme vyhráli 9:5.

V ostatních zápasech jsem neměli žádné větší problémy a postupně jsme porazili Pardubice 13:1, Olomouc 15:4, ChELK 8:5 a Vršovice 14:9 a tak si mohli dojít v neděli odpoledne pro zlaté medaile.

Vylepšením turnaje bylo získání ocenění za nejlepší střelkyni turnaje v kategorii mladších žákyň, kterou se stala Kristýna Coufalová.

Složení týmu a vstřelené branky:

Jelínková Petra (brankář), Houserová Michaela (5), Coufalová Kristýna (33), Randlíková Lucie (5), Rafflová Vlaďka (14), Šimková Tereza (9), Prantlová Katka (8), Lisová Simona (1), Čechová Kristýna (14), Šindelářová Tereza (4). Celkové skóre 93:39.

ZC.