Žirovnické minižačky zlaté v J. Hradci na velikonočním Mini Vajgar Capu

14.04.2014 16:55

 

V neděli 13. dubna 2014 jsme se účastnili turnaje 6+1, v Jindřichově Hradci. Jednalo se již o naší třetí účast na turnaji Mini Vajgar Capu. Na těchto předchozích turnajích jsme vždy skončili na třetím místě a tak jsme se chtěli o něco posunout. Toto se nám podařilo a celý turnaj jsme vyhráli a to bez jediné ztráty bodu s konečným skóre 40:16. Na turnaji hrály  týmy:  Slavie Praha,  Havlíčkův Brod,  Most,  J.Hradec A  a  J. Hradec B. a Žirovnice.

                Turnaje se zúčastnily hráčky 4 Coufalová Kristýna (18), 9 Coufalová Zuzana (1), 13 Prantlová Katka, 7 Rafflová Vlaďka (3), 16 Čechová Kristýna (12), 8 Šimková Tereza (5), 3 Houserová Míša, 6Randlíková Lucka(1), 11 Hemberová Lucka, 15Lisová Simona a brankářky 1 Kolářová Karolína a 1 Petra Jelínková.

                Do turnaje jsme vstoupili s týmem H. Brodu.  S tímto týmem jsme doposud neztratili ani jeden bod a na zápas jsme si věřili. Nakonec jsme vyhrály 10:4.

                Další zápas jsem sehráli proti Slávii Praha. Nutno podotknout, že Slavie přijela většinou s děvčaty ročník 2004 a tak jsme považovali skoro za povinnost vyhrát. Toto se nám podařilo a zápas jsme vyhrály 6:2.

                Ještě před obědem nás čekal tým z J. Hradce B. Hru tohoto týmu známe z předchozích turnajů, kdy jejich hra je založena na herních schopnostech jedné hráčky s číslem 6 Adély Brabcové, proto jsme si jí většinu zápasu pohlídali osobní obranou na které se střídaly Vlaďka Rafflová a Kristýna Coufalová a zápas vyhráli 8:3.  Všechny 3 góly, nám stejně dala výše uvedená Adéla.

                Další zápas jsme sehráli proti J. Hradci A a jak již bývá zvykem po dobrém obědě, byla děvčata ospalá a doslova zápas odchodila. Přednos ve hře měly ty co si tolik nezahrály proti J.H. B a po prvním poločase děvčata odcházela na lavičku za stavu 3:3. Bylo jasné, že druhý poločas musí děvčata přidat. Hra se o málo zlepšila a nakonec jsme vyhráli těsně 5:4. Hlavním tahounem v tomto zápase byla Kristýna Čechová, kdy vstřelila 3 góly a aktivně přistupovala k celé hře.

                Poslední zápas jsme sehráli proti týmu z Mostu.  Již jsme měli jistotu, že celý turnaj vyhrajeme a bylo skoro jasné, že tým Mostu skončí na posledním místě. Děvčata vyrazila na hřiště s přesvědčením, že se jedná o lehkého soupeře. Velice brzy ale poznala, že žádný ze zápasů nelze podcenit. Holky se nemohly prosadit ani ve střelbě z dálky ani z blízka. Také  průchod Mosteckou obranou nebyl vůbec snadný. Dlouho jsme nemohli vstřelit gól a když se tak podařilo Most dokázal odpovědět.  Poločas skončil 4:2 a rozhodně jsme neměli být na co pyšní. Druhý poločas holky hrály už zase svojí hru a zápas jsme  vyhrály 10:2.

                Celý turnaj byl jako obvykle bez problémů, v této hale se děvčatům hraje dobře a dá se tedy říct, že se jednalo o příjemně strávenou neděli.

                Další turnaj nás čeká 8-10 května v Plzni, kde budou opět týmy z celé České republiky. Snad se děvčatům bude dařit jako doposud.