Žirovnické minižačky přivezly z Plzně stříbro, bronz i individuální ocenění

12.05.2014 13:03

Žirovnické minižačky se zúčastnily ve dnech 8. - 10. května 2014 Memoriálu Karla Šulce v Plzni, který se řadí mezi největší turnaje v dívčí házené v ČR. Turnaje se zúčastnilo 56 týmů z celé republiky. Hrálo se ve čtyřech kategoriích - mladší žačky, minižačky 6+1, minižačky 4+1 a přípravka. Na turnaj jsme měli přihlášená děvčata do kategorie mini 4+1 (děvčata ročník 2004 a mladší) a kategorie mini 6+1 (ročník 2003 a mladší). Bohužel se nám nepodařilo dát dohromady děvčata do 4+1. Začátek turnaje se blížil a my jsme  nechtěli tento tým odhlásit a dělat tak pořadatelům zmatky v rozlosování. Rozhodli jsme se požádat sousední oddíl Havlíčkova Brodu o pomoc k doplnění týmu. Jednalo se nám především o hráčky ročníku 2004, které ale mají zkušenosti i s házenou  6+1, protože jsme věděli, že si budou muset navzájem pomáhat. Nakonec nám přijely pomoc hráčky Eliška Ešnerová, Kateřina Douchová a Nikola Holendová. S organizací nám pomohla Dáša Ešnerová -  spolutrenérka H.Brodu. 

 Náš tým minižaček je tvořen z osmi hráček ročníku 2003 - Kristýny Coufalové, Vlaďky Rafflové, Kristýny Čechové,  Terezy  Šimkové, Míši Houserové, Simony Lisové a brankářek Karolíny Kolářové a Petry Jelínkové, dvou hráček ročníku 2004 - Kateřiny Prantlové a Lucky Randlíkové a nakonec dvou hráček ročníku 2005 - Zuzany Coufalové a Lucky Hemberové. Tento tým jsme museli  dělit a udělat z něj dvě družstva pro házenou 4+1 a 6+1, kdy mladší děvčata hrála v obou týmech.  Většinou to vypadalo tak, že ještě neskončil zápas 4+1 a část dívek už přebíhala na vedlejší hřiště a pomáhala starším spoluhráčkám v házené 6+1. Přesto že jsou o jeden až dva roky mladší, přečnívají často svoji hrou i některé hráčky ročníku 2003. Děvčata v házené 4+1 tak doplňovala naše nejmladší hráčka ročníku 2007 Anetka Čechová, která ještě nemá takový tah na branku soupeře, ale v obraně plní povinnosti na jedničku což stačilo vždy k ubránění nahraného výsledku. I jí patří pochvala za vzornou reprezentaci našeho oddílu.

Do turnaje v házené 4+1 se přihlásilo 16 týmů. Turnaj byl hraný systémem na dvě základní skupiny po osmi. První dva týmy ze skupiny postupovaly do dalších bojů o medaile. Tuto skupinu jsme vyhráli a do dalších bojů jsme si nesli 2 body z utkání se druhým postupujícím, kterým se stal tým Tachova, což nás stavělo společně s  Jindřichovým  Hradcem "A" do pozice favoritů. Když ve finálové skupině tým Tachova prohrál s týmem Plzně "A", bylo nám jasné, že skončíme nejhůře na třetím místě. S tím jsme se ale nechtěli smířit a do zápasu s Plzní "A"  holky daly  úplně všechno. Výsledkem byla výhra 16:15. Poslední zápas s J. Hradcem "A" jsme i díky vyčerpání z předešlého utkání nezvládli a skončili jsme na celkovém druhém místě.  Skvělé individuální ocenění  získala Kateřina Douchová, která se stala nejlepší brankářkou celého turnaje hráček mini 4+1.

Turnaj v házené 6+1 byl hraný tím nejspravedlivějším systémem - tedy každý s každým. Do tohoto turnaje se přihlásilo 12 týmů z celé ČR. Zde nás dokázaly porazit pouze týmy s dlouhou házenkářskou tradicí - a to týmy Slavie Praha "A" a Zlína. V tomto turnaji jsme skončili zaslouženě na celkovém třetím místě s konečným skóre 111:57. Individuální ocenění si odvezla Kristýna Coufalová, která se stala se 70 vstřelenými góly nejlepší střelkyní celého turnaje 6+1.

V turnaji některá děvčata trápila střelba a chuť dát gól. Tomu odpovídá také výše uvedené skóre. Zato v obraně bojovaly naše hráčky jako lvice a zde jim není co vytknout.  To, že jsme někde dostali více gólů než ostatní soupeři je proto, že si za tým zahrála všechna děvčata, která zatím zkušenosti teprve sbírají.

Celý turnaj se hrál většinou venku a i když v noci vydatně pršelo, přes den počasí vyšlo. Turnaj byl dobře zorganizován a všem se nám tam moc líbilo. Bronzové a stříbrné umístění a individuální ocenění našich hráček jenom umocnilo naší radost a spokojenost. Všem hráčkám patří velké uznání za bojovnost a skvělý kolektivní výkon.

Na závěr děkujeme všem rodičům, kteří zajistili dopravu hráček na turnaj a po dobu celého turnaje se o ně starali. Tentokrát to byli:  Z. Coufal, J. Prantl, V. Raffl, Čechovi, Hemberovi a D. Ešnerová.

Výsledkový servis:

 

MINI 6+1:

 

 Žirovnice :  Most                  11:1

 Žirovnice :  Strakonice       12:8

 Žirovnice:Slavie Praha B    10.3

Žirovnice : Zlín                       8:13

Žirovnice: Písek                     8:7

Žirovnice : Sokol Vršovice  16:2

Žirovnice: Háje Praha          10:2

Žirovnice : DHC Plzeň          16:3

Žirovnice : Kobylisy Praha   10:5

Žirovnice : Slavie Praha A    3:8

Žirovnice : Tachov                 9:5

 

Střelecká listina MINI 6+1:

Kristýna Coufalová

 Žirovnice

Mini 6+1

     

70

Zuzka  Coufalová

 Žirovnice

Mini 6+1

 

 

 

0

Katka Prantlová

 Žirovnice

Mini 6+1

 

 

 

0

Vlaďka Rafflová

 Žirovnice

Mini 6+1

     

7

Simona  Lisová

 Žirovnice

Mini 6+1

 

 

 

0

Kristýna Čechová

 Žirovnice

Mini 6+1

     

19

Tereza Šimková

 Žirovnice

Mini 6+1

 

 

 

2

Karolína  Kolářová

 Žirovnice

Mini 6+1

 

 

 

0

Míša Houserová 

 Žirovnice

Mini 6+1

 

 

 

1

Lucka Randlíková

 Žirovnice

Mini 6+1

 

 

 

0

Petra Jelínková

 Žirovnice

Mini 6+1

 

 

 

0

Lucka Hemberová

 Žirovnice

Mini 6+1

 

 

 

0

Eliška Ešnerová

 Žirovnice

Mini 6+1

   

 

13

Nikola Holendová

 Žirovnice

Mini 6+1

 

 

 

1

Kateřina Douchová

 Žirovnice

Mini 6+1

 

 

 

0

 

 

 

 

 

MINI 4+1:

Žirovnice : Most                11:1

Žirovnice : Háje Praha       8:4

Žirovnice : Kobylisy          12:0

Žirovnice : Tachov A          8:4

Žirovnice : Plzeň  B            8:7

Žirovnice : Písek                16:5

Žirovnice : J. Hradec B       5:6

Žirovnice :  DHC Plzeň A  16:15

Žirovnice : J. Hradec A       6:17

 

Střelecká listina MINI  4+1:

 

Zuzka  Coufalová

Žirovnice

 mini 4+1

     

14

Katka Prantlová

Žirovnice

 mini 4+1

     

27

Eliška Ešnerová

Žirovnice

 mini 4+1

     

29

Nikola Holendová

Žirovnice

 mini 4+1

     

5

Kateřina Douchová

Žirovnice

 mini 4+1

 

   

5

Lucka Hemberová

Žirovnice

 mini 4+1

   

 

5

Lucka Randlíková

Žirovnice

 mini 4+1

   

 

4

Aneta Čechová

Žirovnice

 mini 4+1

 

 

 

2