Žirovnické minižačky v Jindřichově Hradci 1.3.2014 bronzové

04.03.2014 19:04

 

Dne 1.3.2014 sehrály Žirovnické minižačky první turnaj v roce 2014. Turnaje se zúčastnily Coufalová Kristýna, Coufalová Zuzana, Prantlová Katka, Rafflová Vlaďka, Lisová Simona, Čechová Kristýna, Šimková Tereza, Kolářová Karolína, Houserová Míša, Randlíková Lucka a Hemberová Lucka. Pro tu to byl úplně první turnaj 6+1. Turnaj se konal v Jindřichově Hradci a hrálo se 6+1. Zúčastněná družstva J. Hradec A, J. Hradec B, Žirovnice, Písek, Havl. Brod, Slávie Praha, Praha Háje, Strakonice, Most a Zruč nad Sázavou. Turnaj byl rozdělen na dvě skupiny, kdy Žirovnice obsadila druhé místo ve skupině a následně si zahrála s druhým místem z druhé skupiny o bronzovou medaili.

Do turnaje holky nastoupily nejprve proti týmu ze Zruče nad Sázavou. Jednalo se o chlapecký tým a to bývá tak trochu hra na neznámou. Kluci mají odlišný způsob hry, takže se to nedá porovnávat. Nakonec zápas vyhrály 7:4. Góly střelily Coufalová Kristýna 5, Čechová Kristýna 1, Houserová Míša 1.

Druhý zápas holky nastoupily proti Písku. Tady bylo vidět, že Písecký tým má skutečně natrénováno a s velkým přehledem Žirovnici porazily 8:5. Góly v tomto zápase střelila Čechová Kristýna 2, Coufalová Kristýna 3. Ta si ale během hry zranila kotník a zápas nedohrála. Vypadalo to, že turnaj pro ní skončil. Nakonec tomu tak nebylo.

Další zápas se hrál proti týmu Praha Háje a to až po obědě, takže holky mohly nabrat nové síly. Tento zápas nakonec vyhrály 3:2. Góly v tomto zápase střelila Coufalová Kristýna 2 a Coufalová Zuzana 1.

Poslední zápas byl proti J.Hradci A. Vzhledem k zamotanosti turnaje bylo jasné, že holky budou již postupovat z druhého místa. Nicméně nechtěly zápas jen tak odevzdat a nakonec vyhrály 4:2. Góly v tomto zápase střelila Coufalová Kristýna 2, Rafflová Vlaďka 1 a Čechová Kristýna 1. Tento zápas byl tak trochu zvláštní tím, že rozhodčí ve svých rozhodnutí byly někdy dosti přísný a jednu chvíli vyloučily najednou dvě Žirovnické hráčky. Tu první za faul tu druhou za to, že vyloučená hráčka opustila hřiště jiným místem, než je to určeno. I přesto si s tím holky poradily a bránily co síly stačily. O to byla výhra cennější.

Hra o bronzovou medaili byla proti J.Hradci B. Tento zápas byl zcela odlišný od těch předchozích. Každá z hráček měla konkrétní úlohu co má na hřišti dělat. Po zkušenostech z minulého turnaje, kdy nám všechny góly dala hráčka č. 6 Adéla Brabcová, jsme si na tuto hráčku dali pozor a nasadili na ní osobní obranu Vlaďku Rafflovou. Ta odvedla bezchybnou práci a Adéla si ze hry nedala ani jede gól. Tento zápas jsme nakonec vyhrály 6:4. Góly v tomto zápase střelila Coufalová Kristýna 2, Rafflová Vlaďka 1 a Čechová Kristýna 3.

Celý turnaj měly holky oporu v brance, kde se tentokrát střídaly Karolína Kolářová a Petra Jelínková. Obě měly skvělé zákroky a několikrát chytily i sedmičku.  

Celkový dojem z turnaje byl dobrý, ve hře je mnohé co zlepšit, to je ale práce, na kterou je třeba se soustředit na každém tréninku, bez toho to prostě nejde!!!  Další turnaj nás čeká první víkend v dubnu v Praze, tak snad stihlem něco zlepšit.