VIII. ročník Memoriálu Eduarda Klapala ve Velkém Meziříčí

27.01.2013 18:33

VIII. ročník Memoriálu Eduarda Klapala ve Velkém Meziříčí

 

Ve dnech 12.1. – 13.1. 2013 se naše mladší žákyně zúčastnily turnaje ve Velkém Meziříčí – Memoriálu Eduarda Klapala. Turnaje se zúčastnilo celkem 7 družstev a hrálo se systémem „každý s každým“. Soupeřkami žirovnických házenkářek byly následující týmy: Sokol Kobylisy II, Havlíčkův Brod A, Havlíčkův Brod B, Velké Meziříčí, Hodonín a Slavie Praha. 

Opětovně jsme využili zájmu dvou jindřichohradeckých házenkářek o start na tomto turnaji a doplnili naši sestavu o Natálku Tržilovou a Sáru Snížkovou.  Sestava týmu byla tedy následující: levé křídlo Terka Krejčů, Ida Matějová a Domča Zýková, spojky Natálka Tržilová, Bára Hrbková a Simča Březinová, pivot Sára Snížková a Míša Dvořáková, pravé křídlo Verča Houserová a Míša Lovětínská a gólmanka Zuzka Berounská.

Prvním našim sobotním soupeřem byl tým Kobylis. Podobně jako na předchozím turnaji jsme s tímto družstvem remizovali 14:14, ač jsme v průběhu druhého poločasu vedli již i o tři  branky. Na tomto místě je nutné podotknout, a činíme tak zcela výjimečně, že pan rozhodčí tento zápas dle našeho mínění nezvládl. Bylo více jak zřejmé, že píská poprvé v životě a některé sedmičky proti našemu týmu za údajný faul bylo možné přičíst jen a jen zemské gravitaci a nikoliv nedovolenému zákroku. Rovněž tři góly v náš neprospěch z prostoru brankoviště s metrovým přešlapem byly poněkud zarážející. Jak se později ukázalo, tato remíza byla pro další vývoj turnaje zcela zásadní.

Druhým sobotním soupeřem bylo družstvo Havlíčkova Brodu B, tedy tým, který známe velmi dobře z naší krajské soutěže a který právě v této soutěži pravidelně porážíme. Snad tento fakt vedl k podcenění děvčat z Havlíčkova Brodu, která nás zaslouženě porazila 15:10. Po tomto zápase proběhl v naší šatně pohovor, resp. monolog s děvčaty, jehož cílem bylo ujistit naše hráčky, že jsme přijeli do Velkého Meziříčí hrát házenou a nikoliv navštívit zdejší muzeum a obdivovat např. zakrvácený kapesník Františka Ferdinanda d'Este, jenž je reliktem sarajevského atentátu, který zapříčinil vypuknutí I. světové války. 

Zřejmě tento pohovor přinesl své ovoce, jelikož v dalších sobotních zápasech jsme bez problémů zvítězili s domácím týmem 11:7 a následně s Hodonínem 17:5.

Sobotní večer se nesl v duchu taktické porady našeho realizačního týmu a v nevyzrazení našich plánů při společném posezení se členy ostatních družstev. Naopak se nám podařilo získat několik cenných informací, které z pochopitelných důvodů nemůžeme zde zveřejnit. Je nutné ovšem podotknout, že tyto informace  byly získány na hranici sebeobětování a lehkého zranění klíčového člena našeho realizačního týmu.

Prvním našim nedělním soupeřem byl Havlíčkův Brod A. Na holkách byla od začátku vidět snaha o reparát s Havlíčkovým Brodem. Celé utkání bylo v naší režii, děvčata hrála výborně a především se prezentovala precizní a důslednou obranou. Výsledek 12:5 v náš prospěch pak odpovídal průběhu zápasu. Posledním nedělním soupeřem byla Slavie Praha. Tento poslední zápas turnaje byl klíčový pro celkové pořadí na turnaji a tedy i správné vyvrcholení celého turnaje. Bohužel jsme na soupeře nestačili a přes poměrně dobrý výkon prohráli 8:16.

Celkově jsme tak obsadili na turnaji nepopulární čtvrté místo. Při rovnosti bodů s družstvem Kobylis na třetím místě rozhodovalo celkové skóre z turnaje, které měl soupeř lepší. Nelze než si vzpomenout na „zpackaný“ první zápas na turnaji, jelikož pokud bychom ho vyhráli, tak jsme obsadili na turnaji celkově druhé místo. I to svědčí o vyrovnanosti týmů na turnaji, tedy s výjimkou Slavie Praha.

Celkově mimo zápas s Havlíčkovým Brodem B naše házenkářky zahrály velmi dobře a pevně věříme, že získané zkušenosti zúročí již na příštím turnaji v únoru v Pardubicích či na kvalifikaci házenkářského desetiboje. Velké poděkování patří pořadatelům za dobře organizovaný turnaj. Na tomto místě je nutné vzpomenout skutečnost, že i pořadatelům z Velkého Meziříčí neunikla profesionalita, zkušenost, komplexnost a souhra našeho realizačního týmu a zcela neskromně se domníváme, že právem jsme byli vyhlášeni top realizačním týmem turnaje.

Závěrem pro úplnost pořadí mladších žákyň a kompletní výsledky našeho družstva:

  1. Slavie Praha – 12 bodů;
  2. Havlíčkův Brod A – 8 bodů;
  3. Kobylisy -  7 bodů;
  4. Žirovnice – 7 bodů;
  5. Havlíčkův Brod B – 6 bodů;
  6. Velké Meziříčí – 2 body;
  7. Hodonín – 0 bodů.

 

Žirovnice – Kobylisy           14:14 - Míša L. 6/1, Simča 4, Terka 2, Bára 1, Natálka 1

Žirovnice – Havl. Brod B    10:15 – Bára 3/1, Terka 3, Míša L.2, Simča 1, Míša 1    

Žirovnice – Velké Meziříčí  11:7  - Bára 2, Simča 2, Míša L.2/2, Ida 2, Verča 2

Žirovnice – Hodonín           17:5 – Bára 4/1, Simča 4, Míša L. 3, Terka 3, Natálka 2, Sára 1/1

Žirovnice – Havl. Brod A     12:5 – Míša L. 7/1, Simča 2, Míša D. 1, Natálka 1, Sára 1

Žirovnice – Slavie               8:16 – Simča 3, Terka 2, Bára 1, Míša L. 1, Natálka 1

 

Díky patří rodičům hráček a především těm, kteří zajistili dopravu a postarali se o děvčata na turnaji. Tento již tradiční realizační tým  pracoval v následujícím složení:

 

Vedoucí družstva: Vít Hrbek

Asistent: Milan Berounský

Kustod: Pavel Březina

Zdravotník: Kateřina Hrbková

Prognostik a vedoucí statistického oddělení: Marie Březinová.

 

Na tomto místě můžeme konstatovat, že rodiče Natálky Tržilové, kteří s námi již absolvovali tři turnaje, splnili náročná očekávání kladená na členy  realizačního týmu  DHK Slavoj Žirovnice na turnajích. Nasbírané zkušenosti po našem boku spolu s všeobecným přehledem a především zájmem o tento krásný sport vedl náš tým k jednoznačnému rozhodnutí spočívajícímu ve změně verbální smlouvy na dobu určitou na dobu neurčitou s přiřazením následných důležitých funkcí v realizačním týmu:

Vedoucí dokumentačního oddělení: Tomáš Tržil

Vedoucí kondiční přípravy: Monika Tržilová.

 

 

Fotky si můžeze prohlédnout na: hazena-zirovnice.rajce.idnes.cz/Turnaj_Velke_Mezirici_leden_2013/

 

TAVH

 

.