V. kolo krajské soutěže Vysočiny mladších žaček

30.05.2015 21:21

Závěrečné V. kolo soutěže mladších žákyň vysočiny probíhalo v Ledči nad Sázavou. Na tomto turnaji se rozhodovalo o konečném pořadí týmů. Na hosta soutěže Jindřichův Hradec jsme již dosáhnout nemohli, přestože jsme měli po podzimní části 3 bodový náskok. Co bylo horší, že jsme potřebovali alespoň remízovat s Havlíčkovým Brodem a udržet si konečné druhé místo soutěže. Takže tento turnaj patřil v danou chvíli mezi nejdůležitější turnaj sezony.

Velkým zklamáním byla nepřítomnost některých hráček Žirovnického týmu, které daly přednost osobním aktivitám a tak oslabily celý tým. Jedinou výjimkou byla Míša Houserová, která přestože byla na stejné akci jako většina týmu, na turnaj do Ledče jela a tak ukázala na kterém místě je u ní házená. Dalším citelným, ale pochopitelným, oslabením byla nepřítomnost druhé nejlepší střelkyně týmu Kristýny Čechové, která si jela vyhřívat tělo na dovolenou k moři. Takže to bylo na zbytku týmu, který ale jak je patrno ze zápisů se během soutěže společně skoro nesetkal a spíše doplňoval základní sestavu týmu.

Hned první zápas byl s Havlíčkovým Brodem a bylo vidět, že se holky tak trochu hledají. Do týmu se připojila po zranění Kristýna Coufalová, která sice měla ještě 2 týdny doléčovat poraněný kotník, ale chtěla to zkusit a pomoci tak týmu k druhému místu. Povinnou osobní obranu odběhala na křídle a kotník držel a tak se při normální hře vrátila na svojí pozici spojky.

Po prvním poločase jsme prohrávali o tři góly a nevyvíjelo se to pro nás příznivě. Druhý poločas, ale holky nastoupily jako vyměněný, svojí společnou kolektivní hrou dotáhly výsledek na remízu. Toto jim skoro zaručovalo 2 místo. Během turnaje holky předváděly velice pěkné akce, které byly většinou zakončeny gólem. Velký problém jsme měli ale v brance neboť jedna brankářka zůstala doma a druhá nemohla chytat pro poraněný prst, takže do brány nastoupila jedna z minižaček která si ale nevedla rozhodně špatně. Další posilou byla minižačka Terka Šindelářová, která spolehlivě zastává post spojky i pivota.

Jsem rád, že jsem nemusel určovat nejlepší hráčku týmu, protože poprvé bych nevěděl koho určit. Všechny holky makaly naplno a já jsem byl rád, že jsem součástí takového týmu.

Nakonec jsme jasně přehráli Vel. Mez i Ledeč n.S. a udrželi jsme si konečné 2 místo. Zápas s J. Hradcem jsme sice prohráli, ale byli jsme jim většinu hry vyrovnaným soupeřem.

!!! Holky děkujem!!!

Sestava:

Brankářka Vacatová Aneta (Coufalová Z.) Hráčky Houserová M. (3) Doskočilová T. (0), Berounská Z. (12), Houdková S. (5) Poláčková D (0), Zachová J. (1) D Šindelářová K. (14), Šindelářová T. (5) Nedbalová E (9) Coufalová K.(11).

Výsledky:

Žirovnice – J. Hradec  9:12   

Žirovnice – Ledeč nad Sázavou 15:2 

Žirovnice – Hav. Brod 12:12

Žirovnice – Vel. Meziříčí 24:1