Turnaj v J. Hradci 21.2.2015 ml žákyně

21.02.2015 11:14

Žirovnické mladší žačky sehrály v sobotu 21.2.2015 přípravný turnaj v nedalekém Jindřichově Hradci. Do týmu přibyly nové hráčky a tak jsme s pomocí minižaček postavili dva týmy. Tým Žirovnice„A“ obsadil 2 . místo a tým Žirovnice„B“ obsadil 6. místo.

Pro holky to byla veliká zkušenost, neboť poprvé proti sobě stály na turnaji spoluhráčky, které spolu běžně nastupují ve stejné sestavě. Týmy byly rovnoměrně rozděleny podle ročníků kdy 2002+2005 s doplněním nových hráček a Kristýny Coufalové. Druhý tým Žirovnice „B“ byl tvořen děvčaty roč. v 2003 a 2004 s jednou novou hráčkou Bárou Smetanovou, pro kterou to byl úplně první turnaj v šestkové házené. Báře se dokonce přes její premiéru podařilo vstřelit jeden gól.

V týmu Žirovnice „B“ bylo vidět, že děvčata spolu trénují delší domu, kdy při zápasech ukázaly některé nacvičené signály, po hřišti se aktivně pohybovaly, zkoušely střely z 9 metrů. Trošku některým chyběla větší bojovnost, nasazení a kousek štěstí.

Sestava, vstřelené góly, výsledky týmu Žirovnice „B“:

Čechová Kristýna (12), Šimková Tereza (3), Rafflová Vlaďka (11), Houserová Míša (0), Lisová Simona (0), Smetanová Bára (1), Prantlová Katka (3), Randlíková Lucka (0).

Žirovnice „B“ – Žirovnice „A“   9:18

Žirovnice „B“ – J. Hradec        3:16

Žirovnice „B“ – Strakonice       7:8

Žirovnice „B“ – Havl. Brod       5:12

Žirovnice „B“ – J.H. Lvíčata     6:13


Druhý tým Žirovnice „A“ byl zkušenějším týmem, ale děvčata nejsou spolu sehraná, protože některé trénují a hrají i za starší žákyně a to bylo také na hřišti vidět. Děvčata využila svých zkušeností a fyzických výhod a tím si v zápase vytvořila drobný náskok a do hry se tak mohli častěji zapojit děvčata Zuzka Coufalová , Lucka Hemberová a Jana Zachová, které své zkušenosti teprve sbírají.

Sestava, vstřelené góly, výsledky týmu Žirovnice „A“:

Coufalová Kristýna (31), Berounská Zuzka (13), Waldová Denisa (6), Mitasová Daniela (4), Nedbalová Eliška (3) Šindelářová Tereza (1), Zachová Jana (0) Coufalová Zuzka (0), Hemberová Lucka (0)

Žirovnice „A“ - Žirovnice „B“   18:9

Žirovnice „A“ - J.H.Lvíčata     10:5

Žirovnice „A“ - Strakonice      12:9

Žirovnice „A“ – J. Hradec       7:16

Žirovnice „A“ – Hav. Brod      10:9


Turnaj se střelecky povedl Kristýně Coufalové a byla vyhlášená jako nejlepší střelkyně celého turnaje s celkovým počtem 31 branek.

Za oba týmy nastupovala do branky naše jediná brankářka Petra Jelínková, pouze když hrály Žirovnické týmy proti sobě v brance Žirovnice „A“ jí zaskočila nejmladší Žirovnická hráčka turnaje Zuzka Coufalová. Na Petře byla ke konci turnaje vidět veliká únava. Během krátké doby odchytala 9 utkání z toho některé hned po sobě. Jináč po celý turnaj podávala své obvyklé, dobré výkony.

Z.C.