Turnaj stž. HC Háje Praha 2016

14.11.2016 11:51

Druhý listopadový víkend se starší žákyně žirovnické házené účastnily turnaje v Praze, který pořádal klub HC Háje Praha. Protože některé hráčky kategorie starších žákyň ročníku 2002 byly zraněné nebo doléčovaly zranění a některé za tuto kategorii hrát nechtějí, byl tým tvořen převážně hráčky ročníků 2003. V brance celý turnaj chytala Petra Jelínková a v poli hrály hráčky Coufalová Kristýna, Rafflová Vlaďka, Čechová Kristýna, Heřmánková Anna, Šimková Tereza, Zachová Jana, Smetanová Bára, Mitasová Daniela a Berounská Zuzana.

Hlavní náplní tohoto turnaje byla příprava na Žákovskou ligu a porovnání jak jsou na tom novicky v kategorii stž. Turnaje se účastnilo 9 týmů patřící k favoritům ŽL, jako jsou týmy DHC Slavie Praha, HC Zlín, DHC Plzeň, Zora Olomouc, HC Háje „A“, Kobylisy, Kynžvart, HC Háje „B“ a Žirovnice. 

                Do turnaje jsme vstoupili proti týmu Hájů „B“. Začátek turnaje byl hodně nervózní, dělali jsme spoustu technických chyb a trápila nás nepřesná střelba. Během krátké doby se ale holky otřepaly a postupně se zapisovaly do střelecké listiny a zápas vyhráli 13:6.

                Druhý zápas nás čekala Slávie Praha se kterou jsme v minulosti vyhrály pouze 2 krát a tedy jsme s body nepočítali. Holky hned od začátku plnily výborně  úlohy v obraně a  v útoku byly velmi pohyblivé a Slávistky nedokázaly tomuto čelit v rámci pravidel a byly často vylučované a trestané 7 m hody. Po poločase jsme vedli o 4 góly a tento náskok jsme dlouho drželi. Ke konci nás také postihlo vyloučení a Slávie začala dotahovat. Nakonec jsme vítězství udrželi a zaslouženě vyhráli 15:14. Dobrý výkon při tomto zápase podala brankářka, která čelila tvrdým ránám slávistických spojek.

                Sobotní den jsme začali s týmem DHC Plzeň. Tento zápas byl na obou stranách vyrovnaný a herně nebyl tak hezký. Spíše to byla silová házená což byla pro naše hráčky, které jsou proti Plzeňským hráčkám drobnějšího vzrůstu nevýhoda. I tento zápas jsme nakonec zvládli a rozešli se s Plzní nerozhodně 12:12.

                Další zápas jsme sehráli s týmem z Kynžvartu. Tento tým je velmi běhavý a technicky šikovný. Během utkání jsme předvedli spoustu pěkných útočných akcí, kdy dobře zafungovala souhra spojek s křídly a pivotem odkud jsme dali nejvíce gólů. Dále pak obranou 6:0 jsme soupeřkám nedali moc šancí skórovat a zápas vyhráli 20:12.

                Třetím soupeřem sobotního dne byl tým Zora Olomouc. Tento tým má ve své sestavě výbornou brankářku Kláru Habrmannovou a také tento tým má rychlé nohy a tak jsme čekali, že to bude veliký boj.  V útoku jsme hráli velmi aktivně a soupeře rychlostně a technicky přehrávali z čehož vyplynulo 5 sedmiček, které jsme všechny proměnili. Další velkou zbraní byla hra na našeho pivota na což Zora hledala marně recept. Zápas jsme vyhráli 14:9.

                Poslední zápas jsme sehráli s budoucím vítězem, z týmem HC Zlín. Tento zápas se holkám povedl z celého turnaje asi nejvíc výborně bránily, kdy si vzájemně pomáhaly a aktivně útočily. Až do poloviny druhého poločasu jsme drželi se soupeřem nerozhodný výsledek, ale posledních 5 minut ukázal Zlín, že 14 kvalitních hráček v týmu, prostě  početně slabší lavičku udolá. Zápas jsme prohráli 13:18.

První nedělní zápas jsme sehráli s domácím celkem HC Háje Praha „A“.  K tomuto zápasu není co dodat holky předvedly ospalý výkon v obraně a s malou  aktivitou v útoku. V zápase jsme nebyli ani tak horší než soupeř, ale hlavně pomalý a málo agresivní. Zápas jsme prohráli 12:15. V případě že bychom s tímto týmem alespoň remízovali skončili bychom na turnaji na 2. místě.

Posledním soupeřem byl Sokol Kobylisy. Tento zápas byla děvčata již plně vzhůru a hrála zase tu svojí házenou a soupeři tak nedala mnoho šancí. Během pár minut bylo vidět, kdo je na hřišti lepší a zápas jsme jednoznačně vyhráli  24:13.

Turnaj jsme skončili na 5 místě se ztrátou 1 bodu  na druhé a třetí místo které obsadila Slavie a Plzeň týmy které jsme obrali o body.

Závěrem bych chtěl podotknou, že se děvčata během celého turnaje kolektivně zlepšovala postupně upadala nervozita a zvyšovala se odvaha a touha tahu na branku. Během turnaje se všechny hráčky střelecky prosadily  a na vstřelených gólech se podílel rovnoměrně celý tým.

Z Prahy si odvážíme jedno individuální ocenění pro nejlepší střelkyni celého turnaje, kterou se stala Kristýna Coufalová.

Dalším turnajem starších žákyň bude 1 kolo Žákovské ligy, které by mělo proběhnout 1 prosincový víkend. Zatím není dáno kde, neboť naše hala je obsazena.

Sestava/góly:

Brankářka Petra Jelínková, Coufalová Kristýna 41/20, Rafflová Vlaďka 17,  Čechová Kristýna 9, Heřmánková Anna 24, Šimková Tereza 7, Zachová Jana 1, Smetanová Bára 4, Mitasová Daniela 4 a Berounská Zuzana 18/3.    

-ZC-