Turnaj mladších žákyň Žirovnice 2015

15.03.2015 12:26

Ve dnech 14-15. března probíhal domácí turnaj mladších žákyň. Záměrem tohoto turnaje bylo uspořádat dobrý házenkářský turnaj kde  lze mimo jiné  zviditelnit žirovnickou házenou a ukázat, že jsme také schopni uspořádat v tak malém klubu jakým jsme takovou velkou akci. Díky obětavým rodičům, které nám v tomto pomohli si myslím, že se turnaj vyvedl, za což všem přítomným děkuji.

Na turnaji byla přihlášená družstva J. Hradec, DHC Slavie Praha, Sokol Kobylisy II, Pardubice, Hav. Brod, HC Háje Praha, a Žirovnice, která postupně změřila síly systémem každý s každým.

Vzhledem k okolnostem, že v současné době máme více než 20 ml. žaček, byly vytvořeny dva domácí týmy, neboť by byla velká škoda, aby si na domácím turnaji před zraky svých rodičů, příbuzných a kamarádů nezahrála všechna děvčata. Bohužel těsně před turnajem se několik děvčat pro nemoc z turnaje omluvilo a bylo nutností tým „B“ doplnit o hráčky z týmu „A“ a minižaček. Tento tým nakonec skončil na posledním místě, kdy prohrál jednoznačně všechna utkání. Pro některé hráčky to byl vůbec první turnaj a zkušenost z 6+1 házenou, přesto že jsou ročníku 2002, tedy by měly hrát druhým rokem za tuto kategorii. Zároveň se mohly přesvědčit, že se daly na docela složitý sport a že nebude lehké toto časové manko dohonit. Při troše snahy to dohnat ale lze, jenom se to nesmí předčasně vzdávat. Nakonec si ale většina i přes nepříznivé výsledky turnaj užila, protože se nejedná jenom právě o ty výsledky, ale také o týmovou a kamarádskou soudržnost. Ono když se vyhrává, tak to vždy více baví, ale sportovec musí umět přijímat i porážky i když to někdy není fér. To právě dělá sportovce sportovcem. Jsem rád jak to většina děvčata zvládla, některé mi i poděkovaly za to, že si mohly více zahrát, protože někdy nedostávají tolik prostoru a dále se těším na další spolupráci.

Tým Žirovnice „A“ podal standartní výkon což na některé soupeře nestačilo a nakonec skončil na 4. místě. Byla to ale zkušenost pro blížící se kvalifikace desetiboje, která je zanedlouho čeká.

Složení týmů:

Žirovnice „A“ Jelínková Petra (brankářka), Coufalová Kristýna (31), Čechová Kristýna (15), Rafflová Vlaďka (5), Šimková Tereza (3), Waldová Denisa (3), Šindelářová Karolína (10), Berounská Zuzana (14).

Žirovnice „B“ Lisová Simona (brankářka), Houserová Míša, Zachová Jana, Mitasová Daniela, Randlíková Lucie, Prantlová Kateřina, Šindelářová Tereza Vacatová Aneta, Poláčková Denisa

Turnaj byl vylepšen individuálním oceněním pro nejlepší střelkyni celého turnaje, které získala žirovnická házenkářka Kristýna Coufalová z celkovým počtem 31 branek.

Další větší akce nás čeká 11. dubna v Pardubicích, kde budeme bojovat proti týmům z Hav. Brodu a Pardubic v kvalifikaci v házenkářské desetiboji.

Z.C.