Turnaj ml.žaček Velké Meziříčí

10.01.2015 14:36

Ve dnech 10-11. 1. 2015 se mladší žačky účastnily turnaje ve Velkém Meziříčí , kde obsadily konečné 4. místo. Turnaje se účastnily týmy: Brno, Havlíčkův Brod, Praha Kobylisy „A“ , Praha Kobylisy „B“, Kunovice, Velké Meziříčí, Újezd u Brna, Astra Praha, Zlín a Žirovnice.

Turnaje se účastnila celá kompletní sestava ml. Žaček tvořena převážně děvčaty ročníku 2003, třemi děvčaty roč. 2002 a doplněna minižačkami Katkou Prantlovou a Zuzkou Coufalovou. Jednalo se tedy o první turnaj v kompletním složení. Nutno říci, že tento turnaj se nám herně moc nepovedl a tomu také odpovídaly konečné výsledky. Nedokázali jsme výrazně přehrát slabší soupeře a tomu také odpovídaly naše konečné výsledky. Některá děvčata nedokázala za celý turnaj ani vystřelit na branku, přestože k tomu měla dostatečný prostor. Skoro se dalo říci, že si čtvrté místo za ty výkony nezasloužíme. Náš poslední zápas jsme sehráli proti Zlínu, který do té doby jasně vyhrál všechna předchozí utkání. Nechtěli jsme se z turnajem rozloučit s debaklem a tak jsme si po drobné rozmluvě v kabině slíbili, že uděláme proto všechno, aby tomu tak nebylo.

Tento zápas se nám skutečně vyvedl a brzy jsme šli do vedení. Po 8 minutách jsme vedli 4:0 a Zlín nedokázal najít recept na náš útok. Góly střílely jak spojky, tak pivot a i z křídel jsem Zlínu zatápěli. Tomu také odpovídala trestanost Zlína, kdy jejich zákroky byly trestány častým vyloučením. V tomto zápase padla také jediná červená karta turnaje a to když hráčka Zlína zezadu za rameno zatáhla unikající Týnu Coufalovou. Také naše obrana byla taková jak jsme zvyklí a Zlínské děvčata se těžko dostávala přes naší obranu. Nelze zapomenout, že nás podržela i skvělými zákroky brankářka Petra Jelínková, která chytila ze čtyř sedmiček hned dvě a jednu vytáhnula na tyčku. Tím potvrdila, že je pro náš tým nepostradatelným hráčem za což byla právem vyhlášena. Během tohoto zápasu jsme si postupně získávali diváky v hledišti. Nakonec jsme zápas uhráli jen na remízu 5:5 a to když jsme také neproměňovali sedmimetrové hody. Byli jsme tak jediní, kdo dokázal Zlínu vzít bod. Po tomto zápase jsme si skutečně mohli říct, že čtvrté místo si zasloužíme právem a že dokážeme bojovat i z týmy jako je třeba Zlín.

Další turnaj sehrajeme v únoru v Jindřichově Hradci, kdy do té doby budeme pracovat na nedostatcích a pokusíme se tak vylepšovat naší hru.


Výsledky:

Žirovnice - Brno 11:8

Coufalová K. (2), Čechová (3), Rafflová (1), Šimková (1), Waldová (1), Mitasová (3).

Žirovnice – Hav. Brod 7:6

Coufalová K. (4), Čechová (1), Berounská (2).

Žirovnice – Kobilisy „A“ 5:13

Coufalová K. (1), Čechová (2), Rafflová (1), Berounská (1)

Žirovnice – Kunovice 4:7

Coufalová K. (3), Berounská (1)

Žirovnice – Vel. Mez. 8:4

Coufalová K. (3), Rafflová (1), Berounská (2), Waldová (2)

Žirovnice – Újez u Brna 7:3

Coufalová K. (3), Čechová (1), Rafflová (2), Šimková (1)

Žirovnice – Kobylisy „B“ 5:5

Coufalová (4), Rafflová (1)

Žirovnice – Astra 5:2

Coufalová K. (2), Rafflová (2), Berounská (1)

Žirovnice – Zlín 5:5

Coufalová K. (2), Rafflová (2) Berounská (1)


Ostatní střely/góly na branku: Coufalová Z. (3/0), Prantlová K. (3/0), Zachová J (2/0) Lisová S. (0/0) Houserová M. (0/0)