ŠULCÁK 2015

09.05.2015 21:43

Ve dne 7-9. Května 2015 jsme se účastnili v Plzni házenkářského turnaje Memoriálu Karla Šulce, kdy jsme jeli na tento turnaj změřit síly s týmy, se kterými se běžně nepotkáváme. Naším hlavním cílem bylo si užít krásný turnaj, který „Šulcák“ opravdu je. Vzhledem k dobrému obsazení přihlášených týmů a rozlosování do velmi těžké skupiny jsme neočekávali nějaký veliký úspěch.

Vstup do turnaje se nám moc nepovedl a hned první zápas jsme dost chybovali v rozehrávce, neproměňovali jsme jasné šance a soupeř nás za to trestal lacinými góly. Nakonec jsme zápas prohráli smolně o jediný gól a to když jedna z hráček v poslední minutě nesmyslně faulovala za což byl nařízen 7m hod, který soupeř proměnil a my jsme stejnou šanci nedokázali využít a na konci zápasu náš 7m hod skončil mimo branku.

Další zápasy nás čekali s výborně hrajícím J. Hradcem, Zlínem 2002, kdy v současné době jsou tyto týmy nad naše síly a oba zápasy jsme jasně prohráli.

Poslední zápas prvního dne byl s týmem HC Háje Praha a ani tento tým jsme nedokázali porazit, přestože k tomu chyběl zase jen malý kousek a zase jsme prohrály o jediný gól.

Náš tým je tvořen převážně hráčkami roč. 2003 což na ostatní týmy, kde dominují především hráčky 2002, skutečně nestačí. Nic méně pro holky to jsou nové zkušenosti, které snad zúročí příští rok, kdy právě ony by měly těžit z toho, že budou hrát proti stejně starým hráčkám.

Ani druhý den se nám moc nepovedl a přestože jsme porazili nejslabší tým skupiny tak při klíčovém zápase s Vršovicemi, kdy jsme se mohli ještě dobře umísti ve skupině si Kristýna Coufalová poranila kotník a dá se říci, že bylo po hře. Děvčatům už se nepodařil vstřelit žádný gól a tak nás soupeř dotáhnul na nerozhodný výsledek, což nás odsunulo na konec tabulky.

Nakonec jsme skončili na celkově posledním místě což bylo pro nás zklamání a tak doufám, že se děvčata poučila ze svých chyb a odnesla si z turnaje ponaučení do dalších bojů.

Úspěch Žirovnicích mladších žaček vylepšila individuální cenou Kristýna Coufalová, které přestože odehrála něco přes půl turnaje, kdy nastřílela během této doby 30 gólů a stala se tak nejlepší střelkyní celého turnaje v kategorii mladších žákyň.


Sestava: Brankářky: Aneta Vacatová, Petra Jelínková, Spojky: Kristýna Coufalová (30), Tereza Šimková(5), Kristýna Čechová(6), Vlaďka Rafflová(10), křídla, pivoti Tereza Doskočilová(0), Simona Houdková(0), Simona Lisová(0) a Míša Houserová (0).