Pramínek cup 2011

21.11.2011 13:43

 

V termínu od 18.11. do 20.11. 2011 sehrála naše děvčata prestižní a silně obsazený turnaj minižákyň v Pardubicích. Hrálo se od pátku do neděle a celkově holky sehrály osm zápasů. Dobře organizovaného turnaje se zúčastnilo dvanáct družstev rozdělených do dvou skupin, přičemž našimi soupeřkami byly v základní skupině následující družstva: Zlín, Jindřichův Hradec, Kobylisy B, Slavie Praha a Ledeč nad Sázavou. Za minižákyně hrály poprvé tři děvčata z Počátek – Kája Šteflová, Terka Voharčíková, Kristýna Kotounová a rovněž i žirovnická Nikola Ježková, která zatím hrála pouze zápasy za přípravku 4+1. To se nutně projevilo na sehranosti týmu především v prvních zápasech. Po prohrách se Zlínem 9:1 a Jindřichovým Hradcem 7:1 jsme přehrály Ledeč 6:2. Poté přišel zápas s vysokým favoritem – Slavií Praha. Holky ovšem zabojovaly a po výborném výkonu prohrály jen těsným výsledkem 9:7, přičemž o výsledek se bojovalo doslova do poslední sekundy. Tento zápas představoval zlom v turnaji a v následujícím utkání (Kobylisy B) již nebylo pochyby o vítězi. Holky vyhrály vysoko 16:0. Ovšem díky těžkému losu a neúspěšnému vstupu do turnaje postupovala naše děvčata ze 4. místa a byla zařazena do druhé skupiny, která hrála o 7.-12. místo na turnaji.

V této skupině zahrála výborně a nenašla přemožitele. V sobotu večer porazila Kobylisy A o dvě branky (8:6) a v neděli vyhrála zbylá dvě utkání s Turnovem (8:3) a domácími Pardubicemi (11:2). Celkově tak obsadila sedmou příčku v turnaji, což lze i s přihlédnutím ke zkušenostem družstva považovat za veliký úspěch. Nejužitečnější hráčkou byla zvolena Nikola Ježková, která zaznamenala výkonnostní progres během turnaje. Tradičně výborným výkonem se prezentovaly obě krajní spojky – Barča Hrbková a Simča Březinová, které dohromady nastřílely čtyřicet gólů! Velmi dobře zachytala Zuzka Berounská a dařilo se rovněž na křídle Idě Matějkové. Nesmíme zapomenout na další tři děvčata, a to Verču Houserovou, Elišku Jinochovou a Petru Macháčkovou, která zahrála rovněž dobře. Celkově pak lze výkon našeho týmu na turnaji hodnotit velmi pozitivně.

Díky patří i rodičům, kteří zajistili dopravu a postarali se o děvčata (zejména Idě Matějkové, která měla na starosti i organizační stránku věci).

 

Statistika vstřelených/inkasovaných branek - 58:37

 

Střelci:      Bára Hrbková – 22

   Simona Březinová - 18

                  Ida Matějková – 10

                  Nikola Ježková – 5

                  Zuzka Berounská – 1

                  Kája Šteflová – 1

                 Kristýna Kotounová – 1