PCJM HC Háje Praha 2015

19.12.2015 13:53

Ve dnech 11.-.13. prosince 2015 jsme vyrazili na turnaj mladších žákyň do Prahy na PCJM HC Háje Praha. Vzhledem k okolnostem, že turnaj byl přesunut z listopadu na prosinec a některé hráčky měly na programu již předvánoční rodinný program, byli jsme nuceni tým doplnit minižačkami ročníku 2005. Kristýna Čechová si při tréninku zlomila prst což byla pro tým také velká ztráta. Zároveň jsme umožnili účast Jindřichohradeckým děvčatům, které s námi již byly na předchozím turnaj v Pardubicích, kde společně vytvořily  skvělou partu. I tentokrát tomu nebylo jinak a holky se společně radovaly z vítězství a také je společně trápily těsné prohry.

            Turnaje se zúčastnilo 9 týnů, z Bohumína, Olomouce, Zlína, Karviné Strakonic, Písku a domácích Hájů. My jsme obsadili 6. Místo, což byla tak trochu smůla, neboť děvčata hrála celý turnaj opravdu skvěle až na klíčový zápas s Strakonicemi, který jsme prohráli o tři góly 5:8.

            Turnaj jsme zahájili v pátek, kdy nás prověřil týn z Bohumína který jsme jednoznačně porazili 14:2 a zdálo se, že holky mají dobře našlápnuto.

            Druhý den jsme se první zápas narazili na tým z Olomouce, který nakonec turnaj vyhrál. Byli jsme tomuto týmu vyrovnaným soupeřem, ale zápas jsme těsně prohráli 10:12. Další nás prověřil tým ze Zlína roč. 2003. Zápas jsme prohráli  o jeden gól 8:9, ale holky zde podaly skvělý výkon, za který se rozhodně nemusely stydět. Pár vteřin před koncem jsme měli dokonce možnost vyrovnat, ale tuto možnost jsme nevyužili, když z jasné střelecké pozice jsme netrefili soupeřovu bránu. Zlín skončil nakonec na 2 místě.

            Další tři zápasy se nám podařilo vyhrát, ale rozhodně hra nebyla tak bojovná a hezká jako proti týmům z Olomouce a Zlína 2003.

 

Sedmý zápas  byl pro nás klíčový, kdy jsme narazili na tým ze Strakonic. Byl to přímý souboj o třetí místo, který jsme nezvládli a zápas prohráli a to po neproměněných několika tutových gólových příležitostí. Za to soupeř na co sáhl to se mu povedlo. Soupeř velmi hrozil z křídel, kde právě byly méně zkušené a mladší hráčky a na těchto postech nás skutečně přehrál. Střed pole patřil nám, ale bohužel to nestačilo. Neproměnili jsme dva 7 metrové hody, několik jasných tutovek skončilo na tyčce soupeře. Bohužel každý zápas se prostě nepovede.

 Poslední zápas Proti Písku už nešlo o medailové umístění a tak dostali větší prostor i ostatní hráčky a zápas jsme prohráli 8:10.  

Turnaj jsme nakonec výsledkově vylepšili o nejlepší střelkyni turnaje, kterou se stala jako vloni na tomto turnaji Kristýna Coufalová.

Celý turnaj probíhal v dobré náladě, holky v pátek vyzkoušely sousední plavecký bazén v sobotu jsme shlédli zápas ml. dorostenek a sice nevezeme domů medaile, ale nasbírali jsme cenné zkušenosti, které se pokusíme v dalších turnajích využít. Celkově děvčata hrála dobře já jsem měl za cíl umístění do pátého místa což se nepodařilo, ale s takhle mladým týmem, který byl na tomto turnaji je to pro mě také úspěch, neboť jsme jako jediní na turnaji dokázali držet krok s každým soupeřem o čemž také hovoří naše aktivní celkové skóre, které je mnohem lepší než u týmů které skončili před námi.

 

Z.C.

Sestava výsledky:

Brankářky: Šárka Spurná (J.H.)Petra Jelínková Ži.

Hráčky: Coufalová Kristýna, (31) Coufalová Zuzana (1), Houserová Míša (2), Brabcová Adéla (16), Randlíková Lucie (2), Hřmánková Anna (10), Šimková Tereza (10), Smetanová Bára (1), Hemberová Lucka (0), Šindelářová Tereza (0), Spurná Šárka (3)

 

Žirovnice – Bohumín      14:2.

Žirovnice – Olomouc      10:12

Žirovnice – Zlín 2003       8:9

Žirovnice – Zlín 2004       8:3

Žirovnice – HC Háje       12:6

Žirovnice – Karviná        12:6

Žirovnice – Strakonice     5:8

Žirovnice – Písek            8:10