O putovní pohár Jihočeského kraje

07.01.2018 20:26

Žirovnické starší žačky zahájily vstup do nového roku turnajem v nedaleké Třeboni . Tým starších žaček byl posílen o 4 nové hráčky a turnaj jsme tedy pojali hlavně jako přípravu před 2 kolem Žákovské ligy. Nutno říci, že vše vyšlo na výbornou. Během soboty a neděle jsme se postupně utkali s J. Hradcem a i když jsme prohrávali 2:5 zápas jsme nakonec vyhráli 14:8. Dále jsme pak porazili papírově slabší týmy Mělník 21:3 a Turnov 20:5 a tím vyhráli základní skupinu.

V sobotu jsme pak sehráli zápas s Vršovicemi, kdy jsme po celou dobu kontrolovali jeho průběh a vyhráli 12:6, což nás posunulo do finálového duelu opět s J. Hradcem.

Tento zápas byl pro holky velmi náročný neboť mezi zápasy měly více než 4 hodinovou přestávku, kterou trávily na ne přiliž pohodlných sedačkách ne příliš vytopené hale a nemohly se dlouho dostat do správného herního tempa. Postupně se s Hradeckými hráčkami tahaly o 1 gólový náskok. Ještě poslední minutu zápasu jsme vedli o 1 gól, ale soupeřkám se podařilo 9 vteřin před koncem vyrovnat. Vzali jsme si oddechový čas a bylo jasné, že máme jeden pokus jak s výsledkem něco udělat. Nutno říci, že domluvená kombinace vyšla na výbornou a téměř se zvukem sirény jsme vstřelili vítězný gól a zápas vyhráli 12:11 a tím také zaslouženě celý turnaj a jako vloni si virtuálně odvezli putovní pohár pro vítěze.

Třešničkou na dortu bylo vyhlášení nejlepší hráčky turnaje, kterou se stala naše pivotka Anna Heřmánková.

Sestava/gól

Jelínková Petra-brankářka, Smejkalová Tereza (7), Coufalová Kristýna (20), Voženílková Petra (7), Rafflová Vlaďka (4), Smetanová Bára (1), Tatarová Veronika (6), Randlíková Lucie (2), Heřmánková Anna (10), Čechová Kristýna (10), Freidlová Veronika (3), Zachová Jana (2)

 

Výsledky:

Žirovnice – J. Hradec 14:8

Žirovnice - Mělník 21:3

Žirovnice – Turnov 20:5

Žirovnice - Vršovice 12:6

Žirovnice - J. Hradec 12:11

-ZC-