Mladší žačky žirovnické házené vybojovaly na domácím turnaji stříbrné medaile.

23.02.2016 15:38

O víkendu 19. -21.  února 2016  jsme pořádali jako klub DHK Slavoj Žirovnice v žirovnické hale házenkářský turnaj mladších žákyň, kterého se účastnily týmy z celé České republiky. Jednalo se o týmy:

1.DHK Slavoj Žirovnice, 2. HC Háje Praha, 3. DHC Slavia Praha „A“, 4. DHC Slavia Praha „B“, 5.HBC Strakonice, 6. Házená Třeboň, 7. HC Zlín,  8. Tatran Bohunice, 9.DHC Plzeň, 10. TJ Sokol Praha Vršovice

Turnaje se zúčastnilo celkem  122 hráček. Do  Žirovnice s nimi  přijeli trenéři, rodiče a další fanoušci , a tak se v hale pohybovalo  někdy více než 200 příznivců házené, kteří vytvářeli skvělou kulisu při jednotlivých utkáních.  Nutno říci, že někdy fanoušci svými hlasivkami, trumpetami, bubny a dalšími předměty hlučili v hale tak silně, že trenéři přes všechny svoje síly neměli šanci z lavičky svoje svěřenkyně dirigovat. Za tuto atmosféru by byl pyšný leckterý tým prvoligové soutěže žen. 

Tento turnaj byl v kategorii mladších žákyň pro nás velkou sportovní a společenskou událostí a tak jsme chtěli vše zorganizovat co možná nejlépe. Na turnaji se organizačně podílela většina rodičů hráček kategorie starší, mladší  a mini.  Přijela i regionální televize, což ukazuje, že se jednalo o skutečně velkou sportovní a společenskou akci.

K uspořádání takovéto akce je zapotřebí podpory různých subjektů, a to jak k zabezpečení občerstvení, ubytování, nákupu medailí, pohárů, diplomů i cen pro hráčky.  Různými dobrotami jsou oceněny ty nejen nejlepší , ale všechny hráčky turnaje , neboť pracujeme pořád s dětmi a oceňovat jen ty nejlepší by nebylo spravedlivé.

S tímto turnajem nám tentokrát pomohly:

KORES s.r.o., Pivovar Rebel Havlíčkův Brod, Masna Jan Prantl, IPC Plast spol. s r.o.   Wittmann Battenfeld CZ,  Goldservis, Vacula s r.o., Mlékárna Žirovnice spol. s r.o.  

                 Konečné pořadí:

  1. Tatran Bohunice
  2. DHK Slavoj Žirovnice
  3. HC Háje Praha
  4. DHC Slavia Praha „A“
  5. DHC Plzeň
  6. HBC Strakonice
  7. HC Zlín
  8. DHC Slavia Praha „B“
  9. Sokol Vršovice
  10. Házená Třeboň

Tabulka PRO10 bar..pdf (375799)

 

Sestava/vstřelené góly:

Coufalová Týna (28),Rafflová Vlaďka (13), Heřmánková Anna (9), Šimková Tereza (7), Čechová Kristýna (7), Houdková Simona (1), Doskočilová Tereza (1), miňky: Brabcová Adéla (12) Coufalová Zuzka (1), Heřmánková Barča (0), Hemberová Lucka (0), Brankářky: Jelínková Petra, Kneslová Kačka.

 

Závěrem bych chtěl poděkovat všem hráčkám, trenérům, rodičům, sponzorům a ostatním nadšencům za projevenou podporu a doufám, že nám do budoucna zachovají svojí přízeň.

                Zdeněk Coufal trenér mladších žákyň