Mladší žačky vybojovaly v Pardubicích stříbrné medaile

23.11.2015 18:13

 

Ve dnech 20 – 22. listopadu 2015 se mladší žačky účastnily turnaje v Pardubicích, kde bojovaly proti týmům, Slavie Praha, Háje Praha, Tatran Bohunice, Písek, Otrokovice, Kobylisy II, Vršovice, Pardubice, Astra Praha, Most. Děvčata nakonec obsadila 2 místo, kdy málo chybělo a vezli jsme zlaté medaile, ale házenkářské štěstí při nás nestálo a tak 2 místo bylo skutečně zasloužené a spravedlivé.

            V současné době běžel v Pardubicích v nedaleké hale házenkářský turnaj pro děvčata začínajících v kategorii ml. žaček a roč. 2004 a mladší. Vzhledem k dobrým vztahům s H. Brodem jsme si vyměnili některá děvčata podle věku, aby nikdo nemusel sedět doma.

           Před turnajem nás postihlo několik nepříjemností, kdy na poslední chvíli odmítly některé hráčky účast na tomto turnaji a další komplikací byly drobné zdravotní problémy naší brankářky. Z těchto důvodů jsem oslovil brankářku Šárku Spurnou z J. Hradce, zda by nám nemohla vypomoci a po konzultaci s trenérem J.H. se toto podařilo a navíc s sebou vzala i svoji sestru Markétu, kdy bylo možno tým doplnit na 11 hráček. Tento tah se nakonec vyplatil a děvčata se postupně sehrávala a zvyšovala tak šance na konečný úspěch. Šárka byla nakonec vyhlášena nejlepší brankářkou turnaje.

           Prvním týmem, který nás prověřil byl tým Slavie Praha. Se Slávií jsme se v minulosti několikrát potkali a nikdy jsme jí nedokázali porazit. Ani tentokrát se nám to nepodařilo a zápas prohrály 10:6. Nutno ale podotknou, že náš výkon při tomto zápase patřil k těm nejhorším a naopak Slavie na co sáhla to se jí povedlo.

Coufalová (4) Rafflová (1) Čechová (1)

           Druhý den jsme narazili na tým Tatran Bohunice. Tento tým nakonec celý turnaj vyhrál, kdy ztratil 1 bod pouze s námi a z týmem z Hájů. Tento zápas byl velice vyrovnaný, ale bohužel jsme nedokázali využít všechny 7 metrové hody (2/3), které všechny střílela K.C. a v posledních vteřinách skončila naše vyložená šance na tyčce soupeřovy branky. Výsledkem byla remíza 10:10.

Coufalová (6) Čechová (3) Rafflová (1)

           Další zápasy jsme se stále zlepšovali a do hry se začaly aktivněji zapojovat i ostatní hráčky a postupně jsme poráželi ostatní týmy.

Astru 12:3, Vršovice,10:4,Pardubice10:3, Otrokovice 5:2, Most 9:3, Písek 8:7

           Klíčový zápas nás čekal v neděli, kdy jsme narazili na dosti suveréní a skvěle hrající hráčky z Hájů. Jako většina ostatních týmů i Háje zvolili osobní obranu na naši nejproduktivnější hráčku K.C., ale toto jim nebylo nic platné. Vzhledem k okolnostem, že toto praktikovali i předchozí soupeři tak jsme s tímto počítali. Velmi dobře zahráli ostatní spojky i křídla a nelze zapomenout na suprový výkon pivotů a po chvíli jsme vedli o 2 góly a náskok zvyšovali. Háje ustoupili od osobní obrany a my tak zápas v klidu dohráli na konečných 8:5.

Čechová (3), Coufalová (3) Haláková (1), Šimková (1), Randlíková, Coufalová, Rafflová vybojované 7m hody.

           Posledním soupeřem byl tým Sokol Kobylisy II., kdy po výkonech v předchozích zápasech bylo skoro jasné, že tento tým nás na tomto turnaji nijak neohrozí. Zápas děvčata zvládla a vyhrála 12:2.

          V tuto dobu jsme již měli jisté druhé místo a už jsme jen čekali, jak dopadne výsledek zápasu HC Háje Praha a Tatran Bohunice, kdy v případě vítězství Hájů bychom obsadili 1 místo. Háje měli k výhře trochu blíž a to ještě 1 minutu před koncem vedli o 1 gól. Zápas nakonec skončil remízou a my tak obsadili oprávněně 2 místo v turnaji.

           Tento turnaj patřil k těm povedeným a to jak po herní stránce tak po týmové stránce, kdy děvčata byla složena z třech týmů nikdy před tím společně nehrála, přesto si myslím mezi nimi vzniklo přátelství a po celý turnaj táhla za jeden provaz což bylo vidět jak na hřišti tak i mimo něj.

Sestava/gól/mateční tým:

Coufalová Kristýna/40/Ži, Randlíková Lucka/3/Ži, Rafflová Vlaďka/11/Ži, Šimková Tereza/10/Ži, Haláková Adéla/1/H.B. Musilová Eliška/0/H.B. Holasová Natálie/0/ H.B. Čechová Kristýna/19/Ži, Spurná Markéta/5/J.H. Doskočilová Tereza/0/Ži. Spurná Šárka/0/J.H. 

Z.C.