Mladší žačky přivezly z Prahy zlato

07.02.2016 09:23

Dne 6. 2. 2016 se účastnily žirovnické mladší žačky halového turnaje, který pořádal tým Astra Praha, kde děvčata vyhrála všechna utkání a zaslouženě obsadila 1. místo. Turnaje se účastnilo celkem 8 družstev DHK Pardubice, HBC Strakonice, Černí andělé Most, Havlíčkův Brod, Astra Praha, DHK Baník Most, Zora Olomouc a DHK Slavoj Žirovnice. Turnaj byl rozdělen do dvou skupin a následně se potkaly týmy z 1-2 místa a z 3-4 místa z protější skupiny. Hrálo se 1x20 minut bez možnosti přerušení.

Stejně jako ostatní týmy i nás trápila nemoc některých hráček a tak jsme do Prahy neodjeli kompletní. Největší obavu jsem měl z nepřítomnosti naší brankářky Petry Jelínkové, která těsně před turnajem dostala horečku a tedy zůstala doma. Vzhledem, že je to jediná brankářka mlž., do branky se jako jednička musela postavit brankářka minižaček Katka Kneslová. Svoji úlohu jedničky zvládla na výbornou a nejednou tým podržela svými vyrovnanými zákroky. Společně s ní naší branku hájila další z minižaček Zuzka Coufalová, tak aby si Kačka také zahrála v poli a třeba vstřelila i nějaký gól. Toto se jí také podařilo a tak ukázala, že i v poli jí to jde a házená jí baví. Ono postavit se do branky proti vyšší kategorii než do které hráčka patří, vyžaduje mít nutnou dávku odvahy a obětavosti. Některé mlž. by se tam nepostavily ani za zlaté pra.. .

Prvním týmem, který nás prověřil, byl tým DHK Pardubice. Tým známe z krajské soutěže, kdy s nimi máme 100% úspěšnost a ani tentokrát jsme nedopustili překvapení a zápas vyhráli 14:3. Bohužel hra neodpovídala výsledku, dělali jsme spoustu chyb, mnoho střel skončilo mimo soupeřovu branku a udělali jsme několik zbytečných technických chyb.

Dalším týmem byl tým ze Strakonic. S tímto týmem jsme se potkali koncem roku v Praze na Hájích a zápas prohráli. Tentokrát jsme jim to chtěli vrátit, ale soupeř šel brzy do vedení a v půlce zápasu vyhrával 4:1. Holky ale zápas nezabalily, výrazně zlepšily obranu, dále jsme vyměnili nějaké posty a tím jsme začali být aktivnější v útoku a zápas tak vyhráli 6:4.

Posledním týmem ve skupině byl tým z Mostu Černí andělé. V tomto týmu byly hráčky menšího vzrůstu, které se těžko dostávaly přes naší obranu, za to my jsme neměli větší problémy při útočení a zápas jednoznačně vyhráli 19:4.

V nadstavbové části jsme se potkali s týmem, který obsadil 2 místo v druhé skupině což byl nám dobře známý Havlíčkův Brod. I tento tým byl oslaben o své hráčky. Když naše holky viděly, že jim v týmu chybí Tereza Bouchnerová,(nejlepší střelkyně KS), myslely si, že to bude snadné vítězství. Opak byl pravdou a tým z Havlíčkova Brodu nás hned od začátku trápil a hrál s námi vyrovnanou partii a to až do 11 minuty, kdy se nám podařilo pár pěkných akcí a během pár minut jsme odskočili o několik gólů a zápas si pak pohlídali do konečného vítězství 13:5.

V posledním zápasu turnaje se potkali vítězové skupin, tedy my a tým Baník Most. Byl to jediný soupeř, který zvolil osobní obranu na Týnu. Jak již se ukázalo v některých minulých zápasech ostatní děvčata se nastartovala, vzala odpovědnost na sebe z čehož pramenily krásné góly. Tento zápas patřil k těm nejlepším a nejhezčím výkonům našeho týmu a tak doufám, že v tomto duchu budeme dál pokračovat.

 

 

Celkové hodnocení:

Tento turnaj sloužil jako generálka na náš domácí turnaj, který proběhne ve dnech 19 - 21.2.2016. Vyzkoušel jsem si výkonost hráček na různých postech. Kdy některé mě mile překvapily a některé naopak. Holky se postupně rozjížděly a většinou se poučovaly ze svých chyb.

 

 

Sestava/ gól:

brankářky, křídla: Kneslová Katka (1), Coufalová Zuzka (3), Coufalová Kristýna(20), Brabcová Adéla(16), Čechová Kristýna(11), Heřmánková Anička(6), Heřmánková Bára(5), Rafflová Vlaďka(4) Houserová Míša(0).

-ZC-