Mini Vajgar cup II. ročník

19.03.2012 13:46

 

Výrazný úspěch minižákyň na turnaji Mini Vajgar cup 2012 v Jindřichově Hradci

 

Dne 18. 3. 2012 naše minižákyně sehrály jednodenní přípravný turnaj v Jindřichově Hradci za účasti dvou domácích týmů, dvou družstev z Havlíčkova Brodu (chlapci a dívky), Pardubic, Astry Praha, Úval (chlapci), Kobylis a Ledče nad Sázavou. Družstva byla nalosována do dvou skupin, přičemž ve skupině A byly vedle žirovnických házenkářek ještě týmy z Havlíčkova Brodu (dívky), Jindřichova Hradce B, Pardubic a Astry Praha. Ve skupině B hrály zbylé týmy. Ve skupině se hrálo systémem každý s každým s tím, že družstva s nejnižším počtem bodů z každé základní skupiny hrály poté spolu o deváté  místo, další družstva postupně o sedmé, páté, třetí a dvě nejúspěšnější družstva z každé skupiny hrála o první místo na turnaji. V základních skupinách se hrálo 1x15 minut a ve finálové skupině 1x20 minut.  Základní sestava týmu byla podobná se složením družstva na předcházejícím turnaji v Otrokovicích, tzn. levé křídlo Ida Matějková, levá spojka Bára Hrbková, střední spojka Nikola Ježková, pravá spojka Simča Březinová, pivot Eliška Jinochová, pravé křídlo Verča Houserová a brankářka Zuzka Berounská. Dále za Žirovnici nastoupily Míša Nováková, Kristýna Kotounová a Eliška Sedláková.

V úvodním utkáni jsme narazili na domácí tým. Po vyrovnaném průběhu jsme zvítězili těsně 3:2. Podobný průběh mělo i následující utkání s Pardubicemi ve kterém jsme zvítězili 4:3. Klíčový zápas o vítězství ve skupině jsme sehráli s Astrou Praha, kdy se nám podařilo zvrátit nepříznivý výsledek a remizovat 2:2. V posledním utkání základní skupiny jsme  porazili rezervní tým Havlíčkova Brodu vysoko 14:0. Se ziskem sedmi bodů jsme tak postupovali ze skupiny z prvního místa. Vyjma zápasu s děvčaty z Havlíčkova Brodu se jednalo o vyrovnané duely, ve kterých dominovaly především obrany. Náš tým po základní části obdržel nejméně branek (7) ze všech týmů na turnaji. Celkově jsme se tak prezentovali precizní obranou s tím, že útočná fáze byla místy poněkud statická, nicméně celkově náš výkon v těchto zápasech lze hodnotit jako velmi dobrý. 

Na druhém místě ve skupině A se umístila Astra Praha, třetí Pardubice, čtvrté Jindřichův Hradec B a poslední Havlíčkův Brod B – dívky. Ve druhé základní skupině s plným počtem bodů zvítězili kluci z Havlíčkova Brodu, druhé skončily Kobylisy, třetí Jindřichův Hradec A, čtvrtí kluci z Úval a pátá Ledeč nad Sázavou.

Finálová skupina začala zápasem o deváté místo, ve kterém zvítězila Ledeč nad Sázavou nad Havlíčkovým Brodem B, v zápase o sedmé místo prohrála děvčata z Jindřichova Hradce B s Úvaly 7:10, v zápase o 5 místo vyhrálo družstvo Pardubic nad Jindřichovým Hradcem A 9:8 (na trestné hody), o bronzovou příčku se utkaly dva pražské týmy – Kobylisy a Astra, která přesvědčivě zvítězila 12:1. Finálové utkání našich děvčat s chlapci z Havlíčkova Brodu mělo vysokou úroveň a bylo napínavé až do konce zápasu. Náš tým mohutně podporovaný publikem se vyrovnal bojovností soupeři a výsledek byl dlouho na vážkách, o čemž svědčí i konečný stav 4:2 ve prospěch havlíčkobrodských házenkářů. Naše děvčata se tak umístila na krásném druhém místě a zaslouženě přebrala pohár a stříbrné medaile.  

Podobně jako v Otrokovicích se o naše góly postaraly především krajní spojky, které nastřílely dohromady 18 gólů. Zdatně jim sekundovala Nikola Ježková, která nastřílela 5 gólů. Po jednom gólu přidala Ida Matějková a Eliška Sedláková.

Turnaj byl dobře organizován, nicméně účast dvou chlapeckých týmů je dle našeho názoru poněkud sporná. Díky patří rodičům hráček a fanouškům, kteří nás přijeli do Jindřichova Hradce podpořit.

  Statistika vstřelených/inkasovaných branek – 25:11.

 

Střelci:   Hrbková Bára – 10

             Březinová Simona - 8

             Ježková Nikola – 5

             Matějková Ida – 1

             Eliška Sedláková – 1