Memoriál Milana Příhonského - Veselí nad Moravou

23.12.2012 17:35

Memoriál Milana Příhonského ve Veselí nad Moravou 2012

 

Ve dnech 23.11. – 25.11. 2012 se naše mladší žákyně zúčastnily turnaje ve Veselí nad Moravou – Memoriálu Milana Příhonského. Turnaje se zúčastnilo celkem 12 družstev rozdělených do dvou skupin. Soupeřkami žirovnických házenkářek v základní skupině A byly následující týmy: HK Veselí nad Moravou „A“, TJ Jiskra Otrokovice, HC Háje Praha, ŠKP Bratislava a HC Zlín 2001. Druhou skupinu tvořila následující družstva: SHK Velká nad Veličkou, HC Zlín „2000“, DHC Slavia Praha, Sokol Kobylisy II, Jiskra Havlíčkův Brod a HK Veselí nad Moravou „B“.  Z uvedeného výčtu těchto týmů je zřejmé, že se do Veselí n.M. sjela v podstatě republiková špička házené v dané kategorii doplněná o tým z Bratislavy.

Hrálo se systémem každý s každým s tím, že nejúspěšnější dvě družstva z každé ze základních skupin se spolu utkala o medaile, týmy z 3. a 4.  místa ze základních skupin o 5. - 8. místo, družstva z 5. a 6. místa o celkové 9. – 12. místo na turnaji. 

Opětovně jsme využili zájmu dvou jindřichohradeckých házenkářek o start na tomto turnaji a doplnili naši sestavu o Natálku Tržilovou a Sáru Snížkovou.  Sestava týmu byla tedy následující: levé křídlo Terka Krejčů a Domča Zýková, spojky Natálka Tržilová, Bára Hrbková, Sabča Kuštová a Simča Březinová, pivot Sára Snížková, pravé křídlo Verča Houserová a Míša Lovětínská a gólmanka Zuzka Berounská.

Prvním našim pátečním soupeřem byl tým ŠKP Bratislava.  Po komplexním velmi dobrém výkonu jsme porazili děvčata z hlavního města našich východních sousedů 7:4. Druhým našim pátečním soupeřem byl favorit celého turnaje – družstvo HC Háje Praha. Naše házenkářky po celé utkání držely se soupeřkami krok a vyrovnaný boj jsme nakonec po výborném výkonu prohrály o dva góly 8:10. Byl to pohledný a rychlý zápas, který musel uspokojit i náročnější příznivce házené.

Prvním našim sobotním soupeřem byla děvčata z Otrokovic. Tedy soupeř, kterého jsme v srpnu porazili na turnaji ve Zlíně. Tentokrát ovšem zápas nevyšel podle našich představ a zaslouženě jsme prohráli 5:9. Dalším sobotním soupeřem byl domácí tým, který představoval spojené družstva Veselí n.M. a Ivančic. S pozdějším suverénním vítězem celého turnaje jsme prohráli 9:13. Poslední sobotním soupeřem

byla děvčata ze Zlína. Po bojovném a kolektivním výkonu jsme vyhráli 11:10.

Bilanci z pěti zápasů v základní skupině jsme tak měli dvě výhry a tři prohry. V šestičlenné základní skupině jsme se tak dělili o 3. až 5. místo s házenkářkami ze Zlína a z Otrokovic. Jestliže staré řecké moudro hovoří o tom, že dvakrát nevstoupíš do stejné řeky, tak je evidentní, že Řekové neměli možnost seznámit se s výsledky žirovnických mladších žaček na posledních dvou turnajích. Na základě skóre ze vzájemných duelů jsme totiž jak ve Zlíně, tak ve Veselí n.M. dopadli v minitabulce nejhůře. Obsadili jsme tak až páté místo v základní skupině a v neděli jsme hráli ve skupině o 9.-12. místo na turnaji.

V prvním nedělním zápase jsme porazili Veselí nad Moravou B 6:1. V dalším vyrovnaném zápase jsme remizovali s družstvem Kobylis 8:8 a obsadili tak na turnaji celkově deváté místo s bilancí tří výher, jedné remízy a tří proher. Jak již bylo konstatováno, do Veselí n.M. dorazil výkvět házené v kategorii mladších žaček a a konkurence na turnaji byla skutečně velmi silná. Naše děvčata rozhodně nezklamala, poprvé se nám podařilo porazit Zlín a drželi jsme krok i s nejsilnějšími soupeřkami. Dosáhli jsme i výrazného individuálního úspěchu, když Míša Lovětínská byla vyhlášena nejlepší hráčkou celého turnaje!!! Celkově lze hodnotit turnaj z našeho pohledu jako vydařený, získané zkušenosti děvčata jistě využijí na dalších turnajích. Velké poděkování patří pořadatelům za dobře organizovaný turnaj se skvělým zázemím. 

 

Nejlepší střelkyně: Míša Lovětínská 24 branek (24/12)

 

Statistika vstřelených/inkasovaných branek – 54:55

 

Žirovnice – ŠKP Bratislava 7:4 (3:2) – Míša 3, Bára 2, Terka 2

Žirovnice – HC Háje Praha 8:10 (4:9) – Simča 4, Bára 1, Míša 1, Natálka 1, Sára 1

Žirovnice – TJ Jiskra Otrokovice 5:9 (2:3) – Míša 2, Bára 2, Simča 1

Žirovnice – HK Veselí nad Moravou A 9:13 (2:7) – Míša 5, Simča 3, Bára 1

Žirovnice – HC Zlín 2001 11:10 (5:4) – Míša 7, Bára 3, Simča 1

Žirovnice – HK Veselí nad Moravou B 6:1 (3:0) – Bára 2, Míša 2, Simča 1, Natálka 1

Žirovnice – Sokol Kobylisy 8:8 (2:4) – Míša 4, Bára 2, Simča 1, Terka 1

 

Sestava: Zuzka Berounská, Terka Krejčů, Míša Lovětínská, Bára Hrbková, Sabča Kuštová, Simča Březinová, Verča Houserová, Sára Snížková, Natálka Tržilová.

 

Díky patří rodičům hráček a především těm, kteří zajistili dopravu a postarali se o děvčata na turnaji. Tento již tradiční realizační tým  pracoval v následujícím složení:

 

Vedoucí družstva: Vít Hrbek

Asistent: Milan Berounský

Kustod: Pavel Březina

Zdravotník: Kateřina Hrbková

Prognostik a vedoucí statistického oddělení: Marie Březinová.

Asistentka statistického oddělení: Lenka Lovětínská

Velké poděkování rovněž patří rodičům Natálky Tržilové za dopravu děvčat a za diváckou podporu během celého turnaje. 

 

Fotky si můžete prohlédnout na: hazena-zirovnice.rajce.idnes.cz/Turnaj_Veseli_nad_Moravou-Mem.M.Prihonskeho_listopad_2012/

 

 

TAVH