Memoriál Karla Šulce 2016

02.07.2016 21:25

Ve dnech 5.-.8. května jsme společně s mini žačkami vyrazili na turnaj do Plzně na Memoriál Karla Šulce. V naší kategorii mlž. bylo přihlášeno 23 týmů, které byly rozděleny do 4 skupin. Už před odjezdem nám bylo jasné, že tento turnaj nebude nijak jednoduchý, neboť naši soupeři ve skupině patřili k těm lepším a zároveň při případném postupu bychom narazili na asi v současné době nejlepší tým republiky což jsou děvčata z Tatranu Bohunice a pak nepříjemný Písek. Dalším výrazným oslabením bylo zranění naší střední spojky Kikči Čechové.

Prvním týmem který nás prověřil, byly Háje Praha. Tyto zápasy bývají velmi vyrovnané a napínavé až do posledních vteřin. Zápas jsme nakonec zvládli a vyhráli 13:8.

Další utkání nás čekalo s domácím týmem Plzně „B“ kdy tento zápas jsme jednoznačně vyhráli 17:3. Pak jsme porazili Třeboň 16:11 a čekal nás klíčový zápas ve skupině s týmem Chelku.

Toto utkání se hrálo na venkovním hřišti s umělou trávou, kdy toto hřiště dosti klouže. Toto nám činilo dosti značné problémy, ale nakonec výbornou obranou a skvělou spoluprací spojek s pivotem jsme zápas vyhráli 11:9 a bylo jasné, že ze skupiny postupujeme z prvního místa. Poslední zápas ve skupině bylo se Slávií Praha „B“, kde jsme zvládli povinnou výhru 14:5 a tím zakončili první hrací den.

Ještě večer jsme se přihlásili do soutěže v sedmičkovém rozstřelu, kdy z každého družstva byla vyslána do boje jedna střelkyně a jedna brankářka. Za náš tým DHK Slavoj Žirovnice to byla brankářka Petra Jelínková a hráčka Kristýna Coufalová. Tato dvojice postupně vřazovala tkz. pavoukem své soupeře až se dostala do finále, kde nestačila na dvojici z Třeboně a tak skončila na suprovém druhém místě.

Druhý hrací den jsme začínali až v 12:00 hod a to v semifinálové skupině, kde jsme narazili na tým z Písku. Během krátké doby jsme šli do vedení a poločas vyhráli 4:2. Měli jsme dosti velkou smůlu, neboť jsme nastřelili 4 x tyčku a neproměnili sedmimetrový hod. Druhý poločas byl černou můrou turnaje. Písecké hráčky začaly rychle pronikat přes naší obranu, a zápas otočily a nakonec vyhrály 8:7. Toto nás stálo další postup do finálové skupiny, neboť výhra nad Bohunicemi, byla na tomto turnaji nad naše síly.

Nic jsme ale nezabalili a s Bohunicemi se dali do boje. Poločas jsme prohráli 4:3 a nevypadalo to s námi zas tak špatně. Bohužel pak jsme udělali několik chyb, které soupeř trestal góly a zápas prohráli 6:13 a tím padli do skupiny o 5-8 místo.

Od té doby jsme neprohráli žádný zápas a porazili  týmy Sokol Kobylisy II. 17:13 a domácí DHC Plzeň „A“ 8 :7 a obsadili konečné 6 místo.

Turnaj hodnotím za velmi vydařený a to jak po herní stránce, tak po týmové souhře. Během turnaje nám pomáhaly minižačky Adéla Brabcová a Barbora Heřmánková. Dokázali jsme porazit tým Chelku, který skončil na třetím místě. Jediným drobným zaváháním byl 2 poločas zápasu s týmem  Písku, který nás vyřadil z postupu do finálové skupiny.

Úspěchem týmu je i vyhlášení nejlepší střelkyně turnaje, kterou se stala jako v roce 2014,2015 a tak i v roce 2016 Kristýna Coufalová.

Další plánovaná akce je finále MČR HD mladších žaček s pomocí minižaček, kterého se účastníme v Praze první červnový víkend a rozloučení s kategorií mlž. v Pardubicích na turnaji 10.-12. Června 2016.

Sestava/gól:

Jelínková Petra, Doskočilová Tereza/3, Rafflová Vlaďka/13, Šimková Tereza/11, Smetanová Bára/1, Coufalová Kristýna/58, Heřmánková Anna/14, Šindelářová Tereza/2, Zachová Jana/2, Brabcová Adéla/4, Heřmánková Bára/ 1, Čechová Kristýna/0, Randlíková Lucie/0, Coufalová Zuzana/0

Všechny výsledky jsou k dispozici na stránkách Memoriálu Karla Šulce ročník 2016:

https://www.memorialkarlasulce.cz/aktualne-karla-sulce.php