Jarní cena města Otrokovic 2012

05.03.2012 13:45

 

V termínu od 2. 3. do 4. 3. 2012 sehrály naše minižákyně silně obsazený turnaj v Otrokovicích za účasti domácího týmu, Veselí nad Moravou, Velké nad Veličkou, Ivančic, Karviné, Slavie Praha, Zlína A a Zlína B, který na poslední chvíli nahradil slovenský tým ze Sence. Hrálo se od pátku do neděle, přičemž děvčata odehrála systémem každý s každým celkově osm zápasů (2x12 minut). Kostra týmu byla totožná se sestavou na podzimním turnaji v loňském roce v Pardubicích, tzn. levé křídlo Ida Matějková, levá spojka Bára Hrbková, střední spojka Nikola Ježková, pravá spojka Simča Březinová, pivot Eliška Jinochová, pravé křídlo Verča Houserová a brankářka Zuzka Berounská. Dále s námi jela děvčata, která za minihráčky nastoupila poprvé – Vendula Ferdová z Počátek a Daniela Mitasová ze Žirovnice.

Prvním naším soupeřem byl tým Karviné, s kterým jsme podobně jako s většinou družstev na turnaji dosud nehráli. Děvčata po velmi dobrém výkonu zvítězila 9:3 a poté následoval vysoký favorit – družstvo ze Zlína, s kterým jsme dokázali držet celý poločas krok (1:3), ale nakonec jsme prohráli poměrně vysoko 1:12. V sobotu byl naším prvním soupeřem tým z Velké nad Veličkou, kterého jsme po průměrném výkonu porazili 5:4. Další soupeř - družstvo Ivančic bylo v podstatě celý zápas lepší a tomu odpovídal i výsledek - porážka 2:7. Následovalo utkání s Veselím na Moravě, které jsme po solidním výkonu podpořeným gólmankou porazili 5:3. V posledním sobotním zápase nás čekala Slavie Praha. Díky velmi dobré obraně obou týmů byl výsledek ještě v osmé minutě prvního poločasu 0:0. Poté jsme šli do vedení, kdy Bára Hrbková s přehledem proměnila sedmičku přehozením gólmanky Slavie. Nicméně Slavie ještě do poločasu vývoj zápasu otočila, ale prakticky až do konce zápasu byl rozdíl ve skóre minimální, resp. ještě pět minut před koncem byl nerozhodný stav 5:5. O naše góly se vydatnou měrou podílela Ida Matějková, která sama „zařídila“ čtyři sedmičky. Celkově jsme v tomto zápase házeli šest sedmiček, ale podařilo se nám jich proměnit jen čtyři, což se nakonec ukázalo jako rozhodující. Slavie podpořená především výborným výkonem brankářky a krajní spojky, která dala v tomto zápase šest branek, nám v posledních minutách odskočila na konečný výsledek 5:8. V prvním nedělním zápase jsme bez problémů porazili B tým Zlína a zvítězili vysoko 12:1. Posledním zápasem celého turnaje byl zápas s domácími Otrokovicemi, kdy jsme v případě vítězství mohli dosáhnout čtvrtého místa na turnaji. Po celkem vyrovnaném souboji se nám zejména v důsledku úbytku fyzických sil nepodařilo uhrát potřebný výsledek a prohráli jsme 1:5 a obsadili tak celkové páté místo.

Podobně jako v Pardubicích se o naše góly postaraly především krajní spojky, které nastřílely dohromady 30 gólů. Do posledního utkání však jak Bára Hrbková, tak i Simča Březinová nastoupila se sebezapřením v důsledku předchozích zranění. Velmi dobře zahrála Ida Matějková, která na levém křídle úspěšně podporovala útok a zaznamenala několik gólů. Podobně i Nikola Ježková, která je velmi platnou hráčkou našeho týmu. Pivotka Eliška Jinochová a pravé křídlo Verča Houserová se prezentovaly důslednou obranou a byly důležitou součástí našeho týmu, podobně jako gólmanka Zuzka Berounská. Střídající hráčky Vendula Ferdová a Daniela Mitasová rozhodně nezklamaly a jsou příslibem do budoucna.

Turnaj byl výborně organizován a zúčastněná mužstva předváděla hru na vysoké úrovni. Lze konstatovat, že tyto turnaje se špičkovými týmy z celé republiky jsou pro naše družstvo velkým přínosem a cennou zkušeností. Celkově pak výkon našeho družstva na turnaji hodnotíme jako velmi dobrý. Především obranná činnost vyjma druhého poločasu se Zlínem  A  byla na výborné úrovni a určité nedostatky lze spatřovat především v rychlém přechodu do protiútoku a v samotné útočné hře, která je v porovnáním s nejlepšími týmy poměrně statická. 

Díky patří rodičům hráček a především těm, kteří zajistili dopravu a postarali se o děvčata na turnaji. Tento realizační tým „proměněný“ z rodičů dívek bezchybně fungoval v následujícím složení:

Vedoucí družstva: Vít Hrbek

Asistent: Milan Berounský

Kustod: Pavel Březina

Zdravotník: Kateřina Hrbková

Manažer vnějších vztahů: Marie Březinová

Manažer vnitřních vztahů: Jana Berounská.

 

 

Statistika vstřelených/inkasovaných branek – 39:43.

 

Střelci:     Bára Hrbková – 15

Simona Březinová - 15

               Nikola Ježková – 5

               Ida Matějková – 4