6. kolo žákovské ligy

14.05.2017 12:13

Poslední 6. kolo žákovské ligy jsme sehráli 13. května v Jindřichově Hradci. V tomto kole byla družstva DHC Slavie Praha, Tatran Bohunice, TJ Házená Jindřichův Hradec, HC Zlín a DHK Žirovnice. Všechny týmy mají ve svém kádru zkušené a velmi šikovné hráčky a tedy nebylo dáno jasných výsledků.

První zápas jsme nastoupili proti týmu z Bohunic. Hned po začátku jsme šli brzy do vedení a postupně jsme svůj náskok zvyšovali. První poločas jsme vyhráli 11:6. Výborný výkon v tomto zápase v útočné fázi předvedla naše křídelnice Vlaďka Rafflová, která soupeřkám nadělila 5 gólů. Také v bráně nás celý zápas držela naše brankářka Petra Jelínková a několikrát zlikvidovala nepříjemnou střelbu soupeřek. Všechna děvčata odvedla ucelený výkon jak v obraně tak v útoku a tak jsme zaslouženě zápas vyhráli 19:11.

Druhý zápas jsme sehráli proti týmu DHC Slavie Praha. Tento tým neokusil v celé žákovské lize jedinou porážku a budil proto velký respekt. Tomu také odpovídal průběh hry. Slávii se vyvarovala technických chyb a její přesná a tvrdá střelba končila za zády naši brankářky. Poločas jsme prohrávali 7:9. O přestávce jsme si řekli, že se pokusíme zápas otočit, ale jak ukázal začátek druhého poločasu byl to soupeř nad naše síly. V zápase si zahrály všechny hráčky tak abychom rozložili zátěž na všechna děvčata, což se v další fázi ukázalo jako dobrý tah. Zápas ze Slávií jsme nakonec prohráli 21:16, ale s hřiště jsme odcházeli se vztyčenou hlavou a za svůj výkon jsme se nemuseli stydět.

Třetím zápas jsem odehráli proti týmu z J. Hradce. Před tímto soupeřem máme vždy respekt, neboť jsou zde šikovné hráčky na všech postech, přesto jsme si na tento zápas věřili, neboť v letošním roce jsme tým z J.H. již 2 krát porazili na lednovém turnaji v Třeboni. Do zápasu holky vlétly jako střely a bez velkých problémů procházely soupeřovu obranu. Také v obraně holky hrály velmi pozorně a také v tomto zápase nás svými výkony podržela naše brankářka. Poločas jsme jednoznačně vyhráli 14:3. Také v druhém poločase nám soupeř nečinil žádné problémy a tak jsme zápas jednoznačně ovládli 26:12.

Poslední zápas jsme sehráli proti týmu ze Zlína. Také v tomto zápase se nám velmi dařilo. Byli jsme při hře aktivnější, ale bohužel jsme udělali několik zbytečných chyb, kdy naše nahrávky končily v rukách soupeřek a ty naše chyby trestaly. Přesto jsme poločas vyhráli 14:12. Druhý poločas jsme nastoupili oslabeni o naši střední spojku, která si odpykávala 2 minutový trest a soupeři se podařilo zápas brzy otočit. Během druhého poločasu rozhodčí neviděli několik faulů na naše hráčky a také občas přehlédli drobné přešlapy což se ukázalo jako rozhodující a zápas jsme nakonec prohráli 26:23. Byl jsem s výkonem hráček velmi spokojen hrály opravdu výborně!!!

Sestava/gól

Brankářka Patra Jelínková,

Coufalová Kristýna 13, Coufalová Zuzana 1, Brabcová Adéla 4, Rafflová Vlaďka 10, Šimková Tereza 5, Mitasová Daniela 2, Heřmánková Anna 28, Čechová Kristýna 5, Berounská Zuzana 14, a Bára Smetanová 0.