5. kolo žákovské ligy

09.04.2017 11:14

5. kolo žákovské ligy

V sobotu 8. dubna jsme sehráli 5. kolo žákovské ligy tentokrát v Praze v hale Vidoule. Na tento turnaj jsme odjeli s absencí Denči Waldové, která vypomáhala ml. dorkám, které hrály ve stejnou dobu a tím nám chybělo velmi houževnaté bojovné křídlo což bylo v obraně znát. Naším  výhledem bylo získání 6 bodů a tento cíl jsme také splnili.

První zápas jsme sehráli s týmem z Chebu. Tento zápas nám zafungovala výborná obrana a zápas vyhráli bez velkých problémů 16:7.

Na druhý zápas proti Hájům jsme nastoupili v dobré náladě a plné síle. Tomu také odpovídal průběh začátku hry, kdy jsme brzy vedli 2:1 a šli jsme střílet 7 m hod. Bohužel tento jsme neproměnili a soupeř s protiútoku srovnal. Celý poločas jsme se soupeřem drželi nerozhodný výsledek, bohužel v zápase propadla naše křídla, kdy si sice vytvořila dobré střelecké příležitosti, ale nedokázala je proměnit. Také v obraně naše křídla propadala a soupeř nám z těchto postů nasázel 2/3 svých gólů.

Další dva zápasy se hrály v podmínkách, kdy v hale bylo více než 26 st. Celsia a hráčkám obou tým tedy zima rozhodně nebyla tomu také odpovídalo tempo hry. Oba zápasy jsme zvládli i když proti Otrokovicím se nám nepovedl začátek a museli jsme dotahovat jejich vedení. Druhý poločas jsme zlepšili obranu zpřesnili střelbu a zaslouženě tak vyhrály.

Při tomto celém turnaji bych chtěl vyzvednout výkon všech rozhodčích, kdy pískali přísně s citem a nestraně což bohužel nebývá vždy samozřejmostí. Tím celý turnaj povýšili o stupínek výš.

Výsledky:

Žirovnice - Cheb 16:7

Žirovnice HC Háje Praha 19:22

Žirovnice Kobylisy II   22:15

Žirovnice Otrokovice  21:15

 

Sestava/gól

Brankářka Patra Jelínková, Coufalová Kristýna 23, Brabcová Adéla 4, Rafflová Vlaďka 4, Šimková Tereza 9, Mitasová Daniela 2, Heřmánková Anna 11, Čechová Kristýna 11, Berounská Zuzana 14, Zachová Jana a Bára Smetanová.

Poslední kolo sehrajeme v sousedním Jindřichově Hradci, kde nás čekají týmy z vrchní části tabulky a tak věřím, že předvedeme dobrý výkon a urveme nějaké body. V současné době sice klesneme o nějakou příčku, ale pořád jsme v první desítce a věřím, že i do tohoto místa skončíme.

-ZC-