4. kolo Žákovské ligy

12.03.2017 16:54

Čtvrté kolo Žákovské ligy MČR se odehrálo v sobotu 11.3.2017 v Plzni, kam jsme neodjeli v plném počtu a doma zůstaly hned 2 hráčky základní sestavy, které doléčují zlomeninu ruky, což v tak malém kádru který máme, byl trochu problém. Přesto se ale holky nedaly a soupeřkám nedaly nic zadarmo a odvedly dobrý výkon i přes nepříznivé výsledky. Na další kolo již by měli být připravené všechny hráčky a tak to určitě bude lepší.  

 První zápas spravedlivě vyhrál DHC Plzeň, byl to vyspělejší soupeř, ale musel dotahovat naše vedení. Rozhodlo se až v druhé polovině druhého poločasu, kdy jsme neudržely tempo soupeřek a zápas prohráli.

Druhý zápas proti Bohumínu jsme v úvodu podcenili, byli jsme ospalí, chyběl nám pohyb. Lepila se na nás střelecká smůla v podobě pěti tyček a dvou neproměněných sedmiček. Naše střely létaly mimo branku, naopak na druhé straně Anežka Farářová střílela tvrdě a přesně. Dala nám deset gólů což se ukázalo jako rozhodující.

Trochu jsme si spravili náladu až proti Mělníku a plzeňské Slavii. Oba zápasy holky vyhrály přesvědčivě, když se snažily být všechny neustále aktivní. Velmi dobře také chytala brankářka Petra Jelínková.

V 5. ligovém kole, které se uskuteční v sobotu 8. dubna v Praze, kde se střetneme s pořádajícími Kobylisy „B“, Chebem, Otrokovicemi a Háji Praha.

Konečné výsledky:

DHK Slavoj Žirovnice – DHC Plzeň 16:23 (9:9).

SC Bohumín – DHK Slavoj Žirovnice 23:22 (11:8)

Házená Mělník – DHK Slavoj Žirovnice 12:34 (3:18)

DHK Slavoj Žirovnice – HK Slavia VŠ Plzeň 33:12

 

Sestava/gól:

 

Jelínková Petra, brankářka

K. Coufalová 31/5, Berounská 12/4, Brabcová 8, Rafflová 14, A. Heřmánková 19/2, K. Čechová 16/3  Waldová 2, Mitasová 2. B. Smetanová.