3. kolo žákovské ligy

16.02.2017 17:25

Třetí kolo žákovské ligy jsme sehráli v Turnově, kde jsme se potkali s týmy  Ostrava Poruba, DHK Baník Most, TJ Turnov a Strakonice.

K prvnímu zápasu jsme nastoupili proti týmu z Ostravy. Tento tým sice papírově vypadal jako slabší soupeř, ale opak byl pravdou. Za tento tým hrají ŽL hráčky roč. 2002 které již nehrají v soutěži starších žaček, ale pravidelně nastupují za tým ml.dorostenek a ty také rozhodovaly zápas.  Začátek zápasu jsme prospali a soupeř šel brzy do vedení a svůj náskok zvyšoval. Poločas jsme prohrávali o 6 gólů. Druhý poločas jsme se zlepšili a již jsme s soupeřem drželi krok.  Zápas jsme otočit nedokázali a prohrály rozdílem 5 gólů 21:26.

K druhému zápasu jsme nastoupili proti týmu z Mostu. Tento tým je velmi pohyblivý, což nám na začátku dělalo menší problémy.  Zodpovědnou obranou jsme soupeři znepříjemňovali jejich útočnou fázi a střelby z dálky zase likvidovala naše brankářka. V útoku se začala prosazovat obě křídla, pivot i spojky ukázaly svojí sílu a zápas jsme tak vyhráli 22:14  Při tomto zápase se zranila Tereza Šimková, kdy si zlomila levou ruku a tím tento turnaj pro ni skončil.

 

Třetím utkáním byl zápas proti domácímu Turnovu. Tento tým v žákovské lize nezískal do současné doby ani jeden bod a tomu také odpovídal herní projev soupeře. Při tomto utkání jsme si vyzkoušeli hru bez brankáře a tak soupeře v útoku přečíslili a nechali tak vyniknout oba pivoty  Aničku Heřmánkovou a Vlaďku Rafflovou která na tomto postu zaskakuje ze svého postu levého křídla. Tento zápas jsme jednoznačně vyhrály 33:8.

Poslední zápas jsme sehráli proti týmu ze Strakonic.  Pro obě družstva to byl poslední zápas a byla vidět na děvčatech únava. Nic méně byli jsme to my, komu zbylo více sil a také nám výborně zafungovala hra na pivota a když nás v brance podržela i naše brankářka Petra Jelínková která mimo jiné chytila dva 7 metrové hody zápas jsme zaslouženě a s přehledem vyhrály 26:11.

Je za námi ½ žákovské ligy, kdy se dělíme bodově s Plzní o 3-4 místo. O tento post se popereme již v dalším kole v Plzni, kde nám ale bude chybět několik klíčových hráček, které nemohou nastoupit pro svoje zranění. Spolehnout se tedy musíme na pomoc ostatních kategorií a ukázat tak klubovou soudržnost.    

-ZC-