2. kolo žákovské ligy

15.01.2017 15:53

V neděli 15. ledna jsme odjeli do Havlíčkova Brodu k odehrání 2. kola žákovské ligy. Tentokrát jsme měli ve skupině Havlíčkův Brod, Sokol Kobylisy II „A“ Kunovice a Olomouc. Byla to jedna z nejtěžších skupin, kde nebylo dáno favoritů a každý zápas šlo vyhrát, ale také prohrát.

Vzhledem k dojezdové vzdálenosti nám bylo do rozlosování přiřazeno číslo 2 což znamená, že začínáme 1 zápasem a turnaj také končíme. Na turnaj jsme odjížděli již po 6 hodině ranní a na poslední zápas děvčata nastupovala před 19:00 hodinou. Není asi nutno připomínat, že oproti 14 až 16 členným týmům soupeřů, náš tým tvořený 10 hráčkami kategorie st.ž. a doplněn tentokrát pouze Zuzkou Coufalovou z kategorie ml.ž. byl ve fyzické nevýhodě.

Do turnaje jsme nastoupili proti našemu známému soupeři z Vysočiny týmu z Hav. Brodu. Právě na této palubovce nás jedinkrát v krajské soutěži podzimu soupeř porazil, proto jsme mu to chtěli vrátit. Do zápasu jsme vstoupili nervózně, dělali jsme technické chyby a chyběla nám střelba z dálky. V obraně jsme měli špatný pohyb a soupeř naše váhání trestal. Poločas jsme prohráli 8:11. Postupně jsme se začali rozjíždět a nakonec, po velkém boji, jsme zápas otočili a vyhráli tak 21:20.

Druhý zápas proti Kobylkám z Prahy také nezačal příznivě. Soupeř na nás vytáhnul obranu a chvíli nám trvalo, než jsme na toto našli recept. Stejně jako v prvním zápase jsme poločas prohráli 8:9. V druhém poločase jsme začali nabírat na jistotě a začali hrát svoji hru a zápas dotáhli do vítězného konce 21:18.

Třetí zápas byl proti nejtěžšímu soupeři ve skupině týmu z Kunovic. Hráčky tohoto týmu mají mezi sebou spoluhráčku z jednou z nejtvrdších a nejpřesnějších střel na branku Lucií Flekovou, která když se dostala do střelecké pozice tak její střely končily nekompromisně v síti s minimální šancí míč chytit. Několikrát děvčata udělala proti střelbě dobrý blok a ucítila jak míč bolí. Začali jsme hrát osobní obranu na tuto hráčku, na které se střídala Terka Šimková s Denčou Waldovou, kterou plně zvládly a my tak šli do vedení a vytvořili jsme si 7 gólový náskok. Tento jsme si na konci druhého poločasu už jen hlídali a zápas udrželi do vítězného konce 20:18 po poločase 11:8.

Do posledního zápasu jsme šli proti týmu z Olomouce. Nutno podotknout, že děvčata byla dosti vyčerpaná, což bylo patrné hlavně v obraně, kdy nestíhala bránit soupeřův útok a dostávali jsme tak laciné góly z 6 metrů proti kterým neměla naše brankářka žádnou šanci je eliminovat. V polovině prvního poločasu se zranila naše nejlepší střelkyně Kristýna Coufalová, kdy si poranila rameno, nemohla hýbat s rukou a z palubovky musela být odnesena. V tu chvíli to vypadalo to, že pro ni ŽL skončila. Tento okamžik byl asi v zápasu rozhodující, kdy ostatní hráčky se mezi sebou vybudily k úžasným výkonům a nedovolily tak soupeři navyšovat svůj náskok. Přesto jsme poločas prohrávali o 6 gólů 11:17. Po přestávce a po ošetření se do hry vrátila Týna a ostatní děvčata se do hry vrhla s obrovskou bojovností a touho po vítězství. Velkou šňůrou vydařených útoků jsme zápas otočili a 2 minuty před koncem jsme dokonce vedli o 1 gól. Soupeř si vzal oddechový čas, kdy po dobře sehraném signálu vystřelil 1 minutu před koncem vyrovnávací gól. Bohužel jsme šli v našem útoku rychle do neúspěšného střeleckého zakončení a soupeři tak dovolili ještě jeden protiútok, který soupeř potrestal gólem a my tak velmi smolně zápas prohráli 25:26. a poznali tak první porážku v ŽL.

V dalších kolech nás čekají také velmi silní soupeři, ale ne vždy budou v jedné skupině. Třetí kolo žákovské ligy se odehraje na severu republiky v Turnově, kde budou kromě domácích ještě týmy z Mostu, Ostravy a Strakonic.

V současné době jsme na 4 místě s 1 prohrou a se stejným bodovým ziskem jako 3 tým DHC Plzeň, který má lepší skóre.

 

Sestava/góly/7m hody:

Jelínková Petra (brankářka),Berounská Zuzana (13/5), Waldová Denisa(4), Mitasová Daniela (1), Coufalová Zuzana(0), Coufalová Kristýna (31/10), Rafflová Vlaďka (9), Šimková Tereza (8), Heřmánková Anna (17), Čechová Kristýna (4), Zachová Jana (0).