1. Místo z 17. Ročníku turnaje O putovní pohár Jihočeského kraje Kategorie starších žákyň

08.01.2017 21:12

První lednový víkend jsme se účastnili házenkářského turnaje v kategorii starších žákyň. Tentokrát jsme vyrazili do nedaleké Třeboně. Turnaje se účastnily týmy ze Žirovnice, Strakonic, Kynžvartu, J. Hradce a výběr Jihočeského kraje, který byl složen z přítomných hráček z J. Hradce a Strakonic. Hrálo se 2x 15 mintut systémem každý s každým a k tomu ještě přidaný finálový zápas o potvrzení umístění 1-2 a 3-4. Výběr Jihočeského kraje byl nasazen mimo soutěž. Na celém turnaji jsme nepoznali porážku a zaslouženě celý turnaj vyhráli.

Tento turnaj jsme chtěli využít k rozehrání před 2 kolem žákovské ligy, které nás čeká 15.1.2017 v Havlíčkově Brodě. Naším cílem bylo zdokonalení střelby z dálky a vyzkoušení nacvičených herních kombinací a minimalizovat tak případná zranění.

První zápas jsme začali proti týmu z Jindřichova Hradce, jak to bývá u prvních zápasů obvyklé, oba týmy hrály opatrně z dobře zajištěné obrany. Po celý zápas jsme vedli pouze o gól a Hradeckým děvčatům se podařilo náš náskok vždy dotáhnout, také tomu odpovídal výsledek s rozdílem jediného gólu.

Druhý zápas jsme nastoupili proti týmu z Kynžvartu. Již v třetí minutě jsme vedli 2:0 a zdálo se, že to bude snadná výhra. Opak byl pravdou a poločas jsme prohráli 4:7 a to hlavně proto, že jsme za 13 minut vstřelili pouze 2 góly. V přestávce jsme si řekli co je třeba zlepšit v obraně, jak nejlépe zaútočit na soupeře a trošku se mezi sebou povzbudili. Holky si rady vzaly k srdci a druhý poločas vyhrály v poměru 12:4 a tím i celý zápas 16:11.

V ostatních zápasech jsme soupeře přehrávali po celém hřišti a střelecky se prosazovala obě křídla, pivot a spojky ukázaly svojí sílu při střelbě z dálky a zápasy tak bez větších problémů zvládli a vyhráli. Nelze pominout výkon gólmanky, která si také vybrala během turnaje slabší chvilky, ale celkově předvedla dobrý výkon a tým tak svými zákroky podržela a to hlavně v době kdy to bylo potřeba.

Bohužel se na tomto turnaji medaile nerozdávaly, pouze poháry a symbolicky byl předán putovní pohár, který jsme po vyfocení vrátili zpět pořadateli. Tak musíme zase na nějakou tu medaili počkat.

Z turnaje jsme odvezli individuální cenu, nejlepší střelkyně turnaje, kterou vystřílela Kristýna Coufalová s celkovým počtem 28 zásahů.

Sestava/gól/7m

Brankářka Jelínková Petra, Coufalová Kristýna (28/2), Brabcová Adéla (7), Rafflová Vlaďka (5), Šimková Tereza(4), Smetanová Bára, Mitasová Daniela (2), Heřmánková Anna (15), Čechová Kristýna (14), Berounská Zuzana (8/2), Zachová Jana (4).

Výsledky:

Žirovnice - Jindřichův Hradec 11:10

Žirovnice – Kynžvart 16:11

Žirovnice – Strakonice 24:14

Žirovnice – Jihočeský výběr 16:11

Finálový zápas:

Žirovnice - Jindřichův Hradec 20:11