1. kolo žákovské ligy

05.12.2016 12:52

Na první kolo žákovské ligy jsme odcestovali do více než 300 km vzdálené Ostravy, kde nás čekaly týmy: TJ Praha Vršovice, TJ Sokol Ostrava-Zábřeh, DHK Pardubice a TJ Sokol Písek.

Většina našeho týmu jsou hráčky ročníku 2003, tedy to byla pro ně premiéra v této soutěži, jakou žákovská liga je. Jako první nás prověřil tým z  Vršovic, kde jsme do 6 minuty drželi vyrovnaný výsledek. Pak se ale holky otřepaly a odskočily soupeři o 7 gólů a tento náskok si udržovaly  po celý zápas, který jsme nakonec vyhráli 22:15 po poločase 13:6.

Druhým soupeřem byl domácí tým z Ostravy. S tímto soupeřem jsme hráli úplně poprvé a tak jsme nevěděli co od něj očekávat.  Také pro soupeře jsme byli velká neznámá což se nakonec ukázalo naší výhodou. Začátek zápasu jsme zvládli a šli jsme brzy do 3 brankového  vedení, které jsme postupně navyšovali.  Obranu jsme zamkli na 6 metrech a vsadili na to, že nás podrží brankářka při střelbě z dálky. Nakonec se ukázalo, že to byla dobrá volba, holky pošetřily síly a zápas jsme vyhráli 29:21 po vyhraném poločase 15:9.

Třetím soupeřem byl nepříjemný soupeř z Pardubic, se kterým se dobře známe s ligy vysočiny. Vstup do zápasu se nám nepovedl a již ve 4 minutě jsme prohrávali 1:4. Byl tedy nutný time – out, aby se holky zklidnily a vyvarovaly se zbytečným chybám. Od té doby holky začaly lépe bránit, zvýšily aktivitu a do poločasu jsme náskok soupeře dotáhli na rozdíl jediného gólu 9:10. Druhý poločas jsme hned prvním útokem srovnali a záhy šli do vedení, které jsme si udrželi až do konce a tak zvládli i třetí zápas výhrou 22:15.

Posledním soupeřem byl tým z Písku. S tímto týmem nemáme dobrou bilanci, přesto že býváme herně lepší. Tentokrát jsme si dali pozor na drobné a mrštné soupeřky, které jsme zastavili na 6 metrech a také jsme dobře blokovali střely z dálky a soupeři tak nedali mnoho šancí skórovat.  V útoku byla děvčata při chuti a soupeři nastřílela nejvíce gólů a to celkem 30 a zápas jsme tak s přehledem vyhráli 30:15 po poločase 19:14.

Celé první kolo se nám jak výsledky, tak hrou povedlo,  bohužel jsme utrpěli drobná zranění, kdy některé hráčky nebyly ve všech zápasech 100% fit a některá děvčata pro zranění turnaj ani nedohrála což by nás do budoucna mohlo mrzet, neboť děvčata odehrají za jeden den více než 160 minut a vzhledem k malému počtu hráček na lavičce s minimálním střídáním.  

Realizační tým,

Trenér družstva Zdeněk Coufal

Vedoucí družstva Petr Čech

Asistent družstva Karel Šimek

 

Sestava, góly/7m

Jelínková Petra - brankářka

Coufalová Kristýna 27/3, Brabcová Adéla 5/3, Rafflová Vlaďka 10/0, Šimková Tereza 10, Smetanová Bára 0, Mitasová Daniela 2, Heřmánková Anna 17, Čechová Kristýna 14, Berounská Zuzana 18/5, Zachová Jana 0.